Divan je kićeni Srijem: Folklor, ali i promatranje ptica. Vodimo vas u idealno mjesto za bijeg od svakodnevice

Malo mjesto na području istočne Slavonija u blizini najstarijeg europskog grada Vinkovaca poziva na manifestaciju na kojoj će prikazati folklorno nasljeđe i autohtone običaje. Prilika je to za upoznati krajnji Istok Lijepe naše, a ovo mjesto zanimljivo je i zbog Centra za promatranje ptica.

Iskusni promatrači ptica kažu kako se u Nijemcima u jednom satu može vidjeti više vrsta ptica nego na drugim mjestima u nekoliko dana. Volite li prirodu posjetite Arboretum na obali Bosuta u centru Nijemaca i otkrijte kako izgleda tradicionalni srijemski vrt. Sjenice, klupe, bunar, pergoli – pravo mjesto za odmor, uživanje, druženje i promatranje ptica, ali i dobar početak vaše turističke rute u Nijemcima. 

Članak se nastavlja ispod oglasa

Do izletišta Sopotac, druge točke Centra za promatranje ptica Nijemci, možete doći i kopnom i vodom. Ako ste aktivan tip, godit će vam šetnja ili vožnja na biciklu, a želite li plovidbu mirnim Bosutom, izbor će pasti na čamac ili brod Sveta Katarina.

Smješten u blizini šume, okružen oranicama, salašima i rijekom, Sopotac je idealno mjesto za bijeg od svakodnevice. Tu možete roštiljati, loviti ribu i naravno promatrati ptice, a vaša djeca uživat će u igri na tematskom igralištu.

Od Nijemaca do Sopotca vodi tematsko-informativna staza s 30 panela i šest pametnih klupa. Saznat ćete da na području općine Nijemci boravi više od 80 vrsta ptica, a želite li se okušati u promatranju na raspolaganju su vam dalekozori, teleskopi i priručnici. Tko zna, možda i vi zavolite ovu sve popularniju aktivnost koja smiruje i opušta.

MANIFESTACIJA KOJA NJEGUJE STARE OBIČAJE

Već dugi niz godina u ovom malom slavonskom mjestu održava se manifestacija koja promovira način života, folklorno naslijeđe, tradiciju, običaje i zajedništvo Srijemaca, a svojim posjetiteljima nudi niz zabavnih i kulturnih zanimljivosti i aktivnosti.

,,Divan je kićeni Srijem” – sve ono što želiš vidjeti, čuti, dotaknuti i okusiti, ove će se godine održati od 19. do 21. lipnja, a osim u Nijemcima, dio programa manifestacije održat će se u Đeletovcima i na izletištu Sopotac.

Manifestacija njeguje tradicijsku kulturu, folklorno naslijeđe i identitet zapadnog Srijema te svojim posjetiteljima nudi niz sportskih, zabavnih i kulturnih zanimljivosti, aktivnosti i radionica.

Srijemci su dobri domaćini i pravi veseljaci. U njihovom društvu brzo ćete se opustiti. Drže do tradicije, običaje prenose s koljena na koljeno i žive ih kroz manifestacije.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije