Dnevni boravak na rijeci – uživajte u Karlovačkoj županiji

Dnevni boravak na rijeci naziv je turističke atrakcije koja se održava na samo 45 minuta od Zagreba i oko 20 minuta od Karlovca. Do kraja kolovoza posjetitelji će uz obale rijeka Karlovačke županije moći uživati u programu, prirodnim ljepotama, bogatoj gastronomskoj ponudi i raznolikom sportskom sadržaju.

Radi se o manifestaciji koja posjetitelje, ljubitelje mikro turističkih lokacija i raznolike ponude, dovodi na obiteljska i prijateljska druženja.

Manifestacija je već započela Dnevnim boravkom na Mrežnici, koji je prošlog ljeta bio hit destinacija cijele Karlovačke županije. Ovog ljeta priča se nastavlja novom lokacijom – Dnevnim boravkom na Kupi, koji se smjestio na Gradskom kupalištu Slave Raškaj u Ozlju.

Cilj je vraćanje kupača na rijeku Kupu uz organiziranje kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za djecu, mlade i odrasle. Osim toga cilj Dnevnog boravka na Kupi jest doprinijeti turističkoj infrastrukturi, kupališnom turizmu i općenito turističkim aktivnostima vezanima za rijeke.

Dnevni boravak na rijeci kao manifestacija na ovaj način objedinjuje gastronomsku ponudu i prirodne ljepote cijele Karlovačke županije.

Dnevni boravak na Kupi

Dvoumite se oko lokacije na kojoj biste kvalitetno proveli dan uz dobru hranu i zabavu? Možda je idealno mjesto za vas Dnevni boravak na Kupi. Isprobajte tradicionalnu kuhinju spremljenu na moderan način u sklopu Restorana Žganjer. O gastro osobitostima ovoga kraja ispričat će vam neočekivane kombinacije street food izdanja janjetine ili vrhunskih autorskih burgera. Ako vam to nije dovoljno recimo kako su pojedina jela inspirirana receptima iz dvorske kuhinje. Naime, Stari grad Ozalj nekad je bio dom Zrinskih i Frankopana.

Ponudu će još dodatno obogatiti i gastro događanja vikendom, stoga gosti mogu očekivati radionice pripreme hrane u velikim loncima, janjetina party na kotačima, vinske promocije, degustacije umaka i slično.

No osim praznika za nepce, na ovoj lokaciji će, ovisno o epidemiološkim mjerama, biti upriličeni i popratni programi za sve generacije i interese. Tako je Dnevni boravak na rijeci posjetiteljima pripremio filmske projekcije, mini koncerte, izložbe, sportska tradicionalna natjecanja, natjecanja za djecu i još puno toga.

Ova lokacija smjestila se na samo 45 minuta udaljenosti automobilom iz Zagreba. To ju čini savršenom za odmor van grada, ali i sigurnom, obzirom na boravak na otvorenom. Osim što se može pohvaliti prirodnim ljepotama, destinacija ima zavidnu kulturnu baštinu koju objedinjuje povijesni dvorac. Stari grad Ozalj poznat je po Zrinskim i Frankopanima, no njegove zidine su bile i neolitička nastamba Lenđanske kulture koja potječe iz 3000. godine prije Krista, a u njemu su pronađeni i nalazi iz rimskog doba. Na vidikovcu Starog grada nudi se pogled na rijeku Kupu, ali i poznatu hidroelektranu Munjara.

Raznolika i bogata gastronomska ponuda koja na moderan način baštini povijest ozaljskog kraja u kombinaciji s atraktivnom lokacijom kupališta te raznolikim popratnim programom, zasigurno su dobitna kombinacija za posjetu Dnevnog boravka na rijeci Kupi.

Dnevni boravak na Mrežnici

Krenete li preko Novigrada do rijeke Mrežnice vozit ćete se oko 15 minuta uz rijeku Dobru i dočekat će vas Dnevni boravak na Mrežnici. Tamo se smjestio Restoran DP koji donosi dašak svjetske kuhinje na nepca posjetitelja. Uz svjetsku gastro kuhinju nudi se i posebna karta koktela koji savršeno pašu uz ljetni ugođaj.

Prošle godine, u vrijeme pandemije koronavirusa, lokacija na Mrežnici posjetiteljima je nudila siguran oblik obiteljskog druženja. Ove godine, jelovnik koncipiran na principu world food jelovnika, daje mogućnost isprobavanja jela različitih kultura i dijelova svijeta.

Osim izvrsne hrane, tu su i dodatne aktivnosti, pa je tako moguće provozati se kajakom na rijeci Mrežnici. Restoran DP – Mrežnička kuća i Dnevni boravak na Mrežnici dobitnici su nagrade Turistička Prizma “Za novi kvalitet u turizmu”, što potvrđuje kvalitetu ove destinacije. Dodatna sigurnost za posjetitelje je to što je upravo ova lokacija dobila oznaku projekta Safe stay in Croatia.

Upravo ova lokacija bila je prošlog ljeta hit destinacija u cijeloj Karlovačkoj županiji. Posjetitelje je privlačila raznovrsnim jelima svjetske kuhinje te ljepotom prirode.

Za kraj ponovimo kako će Dnevni boravak na rijeci trajati sve do kraja kolovoza. Do tada će posjetiteljima kontinuirano nuditi razne aktivnosti i nove jelovnike kroz tjedne. Ovog ljeta nikako ne smijete propustiti sigurnu gastro priču na rijekama kojoj nećete odoliti.

Fotografije: Izvan Fokusa

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.