Dodir baRAnJe – u Zagrebu upoznajte ljepote Baranje

Turistička zajednica Baranje poziva vas na ”Dodir baRAnJe” – izložbu fotografija baranjskih autora, koja će od 16. do 30. travnja ove godine biti postavljena na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Radi se o jednom od brojnih najavljenih događanja u sklopu kampanje “Pomakni granice” koja je krajem ožujka pokrenuta na nacionalnoj razini.

Fotografija govori više od tisuću riječi, pa je na ovaj način odlučeno prezentirati ljepote Baranje te motivirati Zagrepčane i njihove goste na posjetu regiji između Dunava, Drave i granice s Mađarskom, kako bi u njoj proveli pravi hedonistički odmor.

Ispod svake od 20 fotografija bit će postavljen natpis s objašnjenjem na hrvatskom i engleskom jeziku te QR kod koji vodi na stranicu Turističke zajednice Baranje. Na taj način posjetitelji će pronaći detaljniju turističku ponudu. Fotografije autora Nenada Milića, Dubravka Franjina, studia Romulić&Stojčić, Maria Đurkića i Zvonimira Jankovića u večernjim će satima biti osvijetljene “na solarni pogon”.

U organizaciji izložbe ”Dodir baRAnJe”, uz Turističku zajednicu Baranje, sudjeluju Turistička zajednica Bilje-Kopački rit i Turistička zajednica Draž, a izložba je samo jedna od aktivnosti ovih neformalno udruženih turističkih zajednica.

Podsjetimo kako u suradnji sa Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije, baranjske turističke zajednice organiziraju ovo proljeće novo događanje pod nazivom “Mjesec baranjske kuhinje” usklađeno sa aktualnim epidemiološkim mjerama. Od 10. travnja do 2. svibnja svaki vikend održat će se na ruralnim imanjima radionice na otvorenom za 25 sudionika na temu pripreme autentičnih baranjskih jela poput perkelta od soma, štuke u mundiru, graha u ćupu i drugih delikatesa. Uz to baranjski restorani nude i stara jela u novom ruhu.

https://www.facebook.com/tz.opcinebilje/posts/3336950979741423

Proteklog vikenda već su održana prva dva događanja u Gajiću i Kopačevu, gdje su posjetitelji mogli uživati u paprikašu od pijetla s trgancima, lokšicama i čikovima, te šaranu na rašljama. Još uvijek se stignete PRIJAVITI za sljedeća događanja

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.