Dopustite da vas očara Čokoladna čarolija u Opatiji

Tijekom tri dana drugog vikenda u studenom Opatija će postati meka ljubitelja slatkih užitaka, koje očekuje prigodna ponuda osmišljena posebno za ovu manifestaciju.

Ekskluzivni proizvodi od čokolade, vrhunske delicije i atraktivan program obilježit će 16. Festival čokolade u Opatiji, koji će se održati u novom terminu od 11. do 13. studenog. Tijekom tri dana drugog vikenda u studenom Opatija će postati meka ljubitelja slatkih užitaka, koje očekuje prigodna ponuda osmišljena posebno za ovu manifestaciju.

Središnje zbivanje najvećeg i najstarijeg hrvatskog događanja posvećenog svima omiljenoj namirnici, sajam Čokoladna čarolija“ u centru Gervais okupit će više od dvadeset craft proizvođača čokoladnih slastica, a novost će ove godine biti OPG-ovi s paletom proizvoda od čokolade, koji će se smjestiti na prvom katu opatijskog kulturnog centra.

Festival čokolade mjesto je na kojem se promovira jedinstvena ponuda izvrsnih brendova iz Hrvatske i regije, koji njeguju originalan pristup prilikom osmišljavanja svojih čokoladnih kreacija.

Stoga će sajam “Čokoladna čarolija“ predstaviti ekskluzivnu ponudu rijetkih i teško dostupnih delicija, prepoznatljivu po iznenađujućim i zadivljujućim okusima. Vrata centra Gervais bit će otvorena u petak, 11. studenog od 14 do 21 sat, u subotu 12. studenog od 9 do 21 sat, te u nedjelju, 13. studenog, od 9 do 19 sati.

Čokolada će se naći i na menijima opatijskih restorana, u ponudi gradskih kavana, ali i u posebno osmišljenim tretmanima spa&wellness centara.

Uz gastronomske užitke, posjetitelje očekuje i bogat program. Dočekat će ih postavljena izložba “Od zrna kakaovca do čokolade“ na kojoj će iz prve ruke moći vidjeti transformaciju gorkih zrna u slatke delicije. Teorijska znanja moći će i sami promijeniti u praksi na radionicama za odrasle i djecu, koje će im otkriti tajne izrade čokolade od samog početka s kakaovim zrnom do završetka uz gotovu čokoladu.

Mališane će dodatno zabaviti radionice slikanja na klasičnim čokoladnim tablama u retro-stilu. kao i veseli „Choco Photo point“, a atraktivan program zaokružit će nastupi renomiranih glazbenika. Posjetitelje očekuje i jedno posebno iznenađenje – moći će svjedočiti izradi haljine od čokolade!

Opatija i čokolada već su više od desetljeća i pol neraskidivo vezani, a Festival čokolade ubraja se u najiščekivanije i najbolje posjećene manifestacije. Ove godine u nešto ranijem terminu, festival će biti ukusna i uzbudljiva uvertira za raskošni Advent u prosincu. Bit će to slatki početak atraktivnih događanja koja u Opatiji pripremaju do kraja godine.

Foto: Turistička zajednica grada Opatije, Autor: Anton Unković

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.