Dunav – zaplovite glavnom ulicom Europe

Voda je oduvijek značila život. Uz obale velikih rijeka nastajale su velike civilizacije. U tom povijesnom hodu i Vukovar ima svoje mjesto, jer pet tisuća godina stara Vučedolska kultura upisala se u povijesne redove Europe. Dunav – kratka, ali moćna riječ, kao što je moćna i duga rijeka koja nosi to ime.
Dunav – širok u svom hodu, snažan u svom toku, važan u svom značenju, nedostižan u svojoj snazi, neuhvatljiv u svojim lutanjima.

Dunav – druga po veličini europska rijeka prođe 2850 km kroz deset zemalja, nasvom putu od izvora do ušća. Od Schwardwalda do Schwarzes Meer. Od Crne šume do Crnog mora. A između crnog u nazivu, neopisiv kolorit, splet plavog i zelenog i svih boja spektra koje prirodu čine jedinstvenom i neponovljivom. Šarenilo, bogatstvo i ljepota različitosti i običaja zemalja kroz koje protječe ova najvažnija „europska ulica“.
Godine prolaze, promjene su neminovne, a samo je Dunav vječan! ON je snaga koja spaja!

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na 1335 kilometru od ušća, Dunav zapljuskuje obale Vukovara. Gradovi na vodi imaju jedan poseban šarm, nešto što ih razlikuje od ostalih gradova. Oni odišu neopipljivom čarolijom i imaju čudesnu moć da vas inspiriraju i potaknu na ponovni dolazak. Osim različitosti i običaja, gradovima uz Dunav zajednička je ljubav prema europskoj i svojoj rijeci i obilježavanje Međunarodnog dana Dunava, kao oda i zahvala
moćnoj rijeci s kojom žive.

Turistička zajednica grada Vukovara već 14 godina obilježava taj dan, ove godine u subotu, 26.6.2021., osmišljava nove sadržaje, uključuje nove ljude, ustanove i drage goste kako bi svi uživali u neopisivom doživljaju uz Dunav. Na bogatom stolu naći će se i fiš paprikaš kojeg spravljaju članovi Zajednice športsko-ribolovnih udruga, a upriličilo se i natjecanje u spravljanju ovog omiljenog specijaliteta. Ima li što ljepše
nego kad se miris Dunava spoji s mirisom fiš paprikaša koji se širi iz kotlića 19 natjecateljskih ekipa, vrlo maštovitih i duhovitih naziva.

Ove godine na inicijativu Turističke zajednice grada Vukovara organiziran je tim povodom i Tjedan dunavske kuhinje i u tu gastro priču su se uključila četiri vukovarska ugostiteljska objekta s ponudom ribljih menija po promotivnim cijenama.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.