Eko Etno Gacka – dođite u Otočac na dobru zabavu i fine specijalitete

Bliži se održavanje 18. po redu manifestacije Eko Etno Gacka. Ova dvodnevna gastro manifestacija izložbeno – prodajnog i natjecateljskog karaktera najveća je i najposjećenija manifestacija na području Grada Otočca koja okuplja nekoliko tisuća posjetitelja. U gradskom parku u Otočcu očekuje vas odlična atmosfera, bogat zabavni program i pregršt finih specijaliteta.

Program će započeti u petak 22. srpnja otvaranjem izložbe, te održavanjem radionice i kazališne predstave za djecu. U večernjim satima na rasporedu je gastro dio manifestacije u kojem će posjetitelji moći uživati u degustaciji “finger food” specijaliteta od pastrve i sira, brudeta od Ugora s Palagruže i domaćeg vina iz Slatine.

Dan kasnije, u subotu 23. srpnja nakon okupljanja timova za pripremu lovačkog gulaša, odnosno kotlića, u poslijepodnevnim satima započet će izložba i prodaja lokalnih proizvoda te modna etno revija. Večernji dio programa obilježit će glazba i proglašenje pobjednika ovogodišnje Eko Etno Gacke. Naime, kao i prethodnih godina i ove će se godine ocjenjivati najbolje pripremljeni kotlić, najsimpatičniji kuhar/kuharica i najljepše uređeni štand. No, ove godine novitet je i ocjenjivanje najoriginalnije uređenog tj. najkreativnijeg prostora kuharskog tima. O najboljem i najfinijem kotliću odlučit će žiri vrsnih kuhara i šefova.

Manifestacija Eko Etno Gacka nije prošla nezamijećeno, te je dobila i nagrade. Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova selo” dodijelila joj je posebno priznanje za tradicijske manifestacije. Za kvalitetu manifestacije pak dobila je nagradu “Simply the best” Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia.

Organizatori pozivaju sve sudionike i posjetitelje da prilikom sudjelovanja i posjete manifestaciji budu ekološki osviješteni i vode računa o zaštiti okoliša. Naime, želja im je da manifestacija kroz nekoliko godina postane u potpunosti “plastic free”.

Fotografije: Turistička zajednica Grada Otočca

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.