Festival levande na Hvaru- trodnevni mirisni festival slavi lavandu

Jedinstveni Festival levande na otoku Hvaru ove godine slavi svoje 15. izdanje. Kroz edukativno zabavni program organizatori promiču i potiču uzgoj lavande, proizvodnju ulja i ostalih lavandinih proizvoda. Tako na poseban način odaju počast biljci koja je svojevremeno bila hraniteljica mnogih otočnih obitelji.

Ovogodišnji Festival levande održat će se u Velom Grablju 14. i 15. srpnja 2003. dok će se dan ranije odnosno 13. srpnja najavni koncert te dio programa održati u gradu Hvaru. Autentičnost, ekologija, održivost, kreativnost, gastronomija, umjetnost i znanost tako će se ponovno spojiti u čarobnom ambijentu otoka Hvara.

Program, kako smo već napisali, počinje u Hvaru 13. srpnja. U 19 sati otvorit će se izložba Živjeti od cvijeća, a u isto vrijeme članovi udruge “Slama” započet će s izradom mirisne skulpture od strukova levande i sijena. Uz kolač od levande prvi dan festivala završit će najavnim koncertom The Ministry of Swing & DJ Matthew Bee.

Festival levande nakon Hvara seli u Velo Grablje

Sljedeća dva dana bogat program nastavlja se u Velom Grablju. U petak, 14. srpnja u prijepodnevnim satima upriličit će se tradicionalna žetva levande, prezentacija gradnje suhozida, a započet će i cjelodnevno izlaganje proizvoda od levande. Drugoga dana Festivala posjetitelji će moći uživati i u raznovrsnoj ponudi domaćih jela te prezentaciji hit napitka raznih okusa, posebno okusa levande iz Velog Grablja. Slijedi Aromamasaža, brojne izložbe i predavanje te otvaranje “House of Lavender” prvog fan shopa na otoku Hvaru.

Večernji sati posvećeni su promociji strip albuma Lavanderman te dobroj poeziji i glazbi. U 21 sat započet će “Ban ljetne noći” – večer posvećena pjesmama Marijana Bana, a završit će uz večernji glazbeni program i DJ-a Matthew Bee.

I posljednji dan, 15. srpnja, ovogodišnjeg izdanja Festivala levande započet će izlaganjem proizvoda od levande nakon čega slijedi likovna radionica za djecu i predstavljanje zbirke pjesama. Uz raznovrsnu ponudu domaćih jela u programu će se naći i prezentacija destilacije levandinog ulja i još jedna Aromamasaža.

U poslijepodnevnim satima na rasporedu su radionica sitotiska, predavanja, predstavljanje zbirke stihova i priča te tradicionalni hvarski folklorni plesovi. Festival će koncertom zatvoriti Psihomodo pop kojima će predgrupa biti Klapa Šlapa, a nastupit će i DJ D-Gree.

Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Hvara

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.