Festival peljeških podruma – uživajte u eno-gastro događanju do 15. lipnja

Pelješac se može doživjeti na poseban način u sklopu nove eno-gastro manifestacije – Festival peljeških podruma. Pelješac, sinonim za vino, odnosno vinari i ugostitelji s Pelješca, na mjesec dana otvorit će svoja vrata na zadovoljstvo brojnih ljubitelja vinske čašice.

Svi koji se u razdoblju od 15. svibnja do 15.lipnja nađu na poluotoku doživjet će Pelješac u svim njegovim okusima i mirisima. Za vrijeme trajanja festivala, vinarije koje sudjeluju u projektu svojim posjetiteljima nudit će popuste na vino, odnosno 20% na određene palete vina.

Restorani i konobe imat će jelovnike s tradicionalnim pelješkim specijalitetima uz čašu domaćeg vina osmišljenima ciljano za festival. U ponudi će biti dva menija, jedan od 120 i jedan od 180 kuna. U ovaj projekt uključila su se 53 dionika, od vinarija, wine barova, restorana, OPG-ova i školjkara.

Festival peljeških podruma je tematsko događanje koje čak i u doba pandemije ne predstavlja sigurnosni rizik, nema velikih okupljanja, te se preporučuje dolazak u vinarije uz najavu. U sklopu festivala će se održati i edukativne radionice, stručna predavanja te razna druga događanja zanimljiva vinoljupcima.

Riječ je o odličnoj prilici za sve koji tijekom boravka žele autentično iskustvo inspirirano bogatom gastronomijom i vinskom tradicijom, kao i jednodnevnim posjetiteljima koji žele doživjeti posebno turističko iskustvo. Manifestaciju su osmislile sve četiri turističke zajednice s Pelješca, odnosno Turističke zajednica općina Ston, Trpanj, Janjina i Orebić, u suradnji s tvrtkom Feel IQM.

Kroz zajedničku koordinaciju s vinarima i ugostiteljima s cijelog Pelješca osmišljeni su i završni detalji manifestacije. Pelješac, sa svojom vinarskom tradicijom, tradicionalnim konobama i ribljim restoranima, može udovoljiti i najizbirljivijem nepcu. Vino za Pelješčane predstavlja puno više od dobre kapljice, puno je ljubavi i strasti uneseno u ovu priču koja traje stoljećima. Dođite na Festival peljeških podruma i upustite se u novi eno-gastro doživljaj u svim njegovim okusima i mirisima.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.