Festival svjetla 2024. u svom šestom izdanju na ulice Zagreba donosi 29 atrakcija na 24 lokacije

spot_img

U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i partnera te uz podršku Grada Zagreba, od 20. do 24. ožujka 2024., u glavnom gradu Hrvatske će se po šesti puta održati Festival svjetla Zagreb. Tako će svi posjetitelji, tijekom pet dana, moći obići ukupno 29 atrakcija na 24 lokacije koje će najaviti dolazak toplijih i dužih dana te nas ponovno povezati s gradom na jedinstven način.

festival svjetla zagreb 2024
Izvor: Turistička zajednica grada Zagreba

– Festival svjetla najavljuje proljeće i nove početke, donosi nadu i optimizam, a ujedno i propituje društvene teme i educira. Želim napomenuti i kako je Festival svjetla Zagreb u potpunosti besplatan za sve posjetitelje, rekao je gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević.

Kao i svaki put, uz Hrvatsku, Turistička zajednica grada Zagreba provodi online i offline kampanje na tržištima Austrije, Belgije, BiH, Crne Gore, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Skandinavije, Slovenije, Srbije i Velike Britanije. Osim toga postavljeni su i promotivni panoi na dolaznom terminalu zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman.

– Festival njeguje međunarodni karakter pa smo, tako, ostvarili suradnju s umjetnicima iz Austrije, Francuske, Njemačke, Slovačke i Španjolske, a vesele nas i hrvatska gostovanja iz Pule i Šibenika. Dodatno, ovogodišnji Festival ne samo da donosi čaroliju svjetlosnih instalacija, već šalje snažnu poruku o važnosti očuvanja prirode i održivosti. Naime, kroz suradnju s WWF (World Wide Fund for Nature) Adria posebnu pažnju skrećemo na zaštitu prirode, kao i našu odgovornost prema okolišu i budućim generacijama, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

Festival svjetla 2024. posvećen zaštiti prirode

Program otvorenja u suradnji s WWF Adria, austrijskim, francuskim i njemačkim umjetnicima te uz 3D mapping zakazan je za srijedu, 20. ožujka, u 19 sati. Lokacija otvaranja koja se premijerno predstavlja je na Trgu Marka Marulića.

– Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF već 15 godina organizira Sat za planet Zemlju, najveću volontersku akciju na svijetu. Kako se ove godine naša akcija održava istodobno s Festivalom svjetla u Zagrebu, zahvalni smo turističkoj zajednici grada Zagreba koja je s radošću prihvatila poziv na suradnju i odlučila svoju glavnu festivalsku lokaciju na Marulićevom trgu prepustiti poruci zaštite prirode i našeg skladnog života s njom, objasnila je Dunja Mazzocco Drvar, direktorica programa zaštite prirode WWF Adria.

festival svjetla zagreb
Foto: M. Mihaljević

U subotu, 23. ožujka, u 20:30, Sat za planet Zemlju obilježit će se 15 minutnim gašenjem svjetala na festivalskim lokacijama. Građani se pozivaju da tom prilikom dođu na Marulićev trg gdje će se organizirati i prigodni program.

Podsjećamo, Festival svjetla Zagreb uvršten je u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International, već od svog prvog izdanja 2017. godine. Time je stavljen u fokus diljem svijeta s gradovima kao što su Berlin, New York i mnogi drugi.

Kao i prijašnjih godina, Festival će biti otvoren od 18 do 23 sata, a ulazak na sve programe je besplatan. Više informacija o pojedinim programima, kao i karta lokacija, dostupni su u Centrima za posjetitelje te na POVEZNICI.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.