Festival vina središnje Istre: Vinske priče Gračišća

Vino je sinonim za Istru. Gračišće je sinonim za vino. Ljeto je vrijeme za uživanje, a kad spojite ljeto, Gračišće i vino dobivate Vinske priče Gračišća, pa uživanja zasigurno neće nedostajati.

Ljetne su večeri bolje uz čašu vina, a općina Gračišće poznato je mjesto koje okuplja brojne ljubitelje vina. Općina Gračišće ove godine, u suradnji s Turističkom zajednicom središnje Istre, nakon dvije godine pauze od poznate i bogato posjećene Smotre vina u Gračišću najavljuje dvodnevnu manifestaciju Vinske priče Gračišća.

U vinskim pričama možete uživati ovoga vikenda – 13. i 14. kolovoza, s početkom u 19 sati. Gračišće će tada postati mjesto okupljanja lokalnih vinara i proizvođača lokalnih proizvoda, poput pršuta, maslinovog ulja, meda i slastica, a neće nedostajati ni dobre glazbe.

U subotu 13. kolovoza zabavni će dio programa otvoriti Goran Tomić trio, koji će sve okupljene zabaviti flamenko crticama. Nakon njih slijede Techno Vikinzi. Nedjelja 14. kolovoza rezervirana je za etno skupinu Veja, a nakon nje pozornicu preuzima DJ Nikola z Kukurini.

Na samom ćete festivalu moći kušati kvalitetna vina s vinske scene središnje Istre. Osim u finom vinu, moći ćete uživati i u istarskim kobasicama, pršutu i ostalim autohtonim delicijama.

Festival će funkcionirati na sljedeći način – svaki će posjetitelj platiti kotizaciju za čašu 40 kuna te će uz nju dobiti bon za čašu vina na štandu koji sam odabere, a svaka se iduća čaša plaća prema cjeniku koji će vinari unaprijed formirati.

Zabilježite stoga ove datume u svoje kalendare jer zabave zasigurno neće nedostajati.

Izvor fotografija: Turistička zajednica središnje Istre

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.