Otkrij središnju Istru uz vinske priče, razglede te dobre filmove i koncerte

Još je malo vremena ostalo za uživanje u godišnjem odmoru i ljetnim aktivnostima, ali projekt Otkrij središnju Istru u punom je jeku. Svi posjetitelji središnje Istre ovoga će tjedna moći uživati u razgledima gradića, dobrim filmovima, koncertnom programu i vinskim pričama koje dolaze u Gračišće. Programi u sklopu navedenog projekta besplatni su za sve sudionike.

Besplatni razgledi gradića i istraživanje njihove povijesti

Od ovoga se tjedna pa sve do kraja kolovoza odvijaju besplatni razgledi gradića u središnjoj Istri prema planiranom rasporedu, od ponedjeljka do četvrtka s početkom u 18 sati. Ponedjeljkom su na rasporedu Sveti Petar u Šumi i Tinjan, utorkom Pazin, srijedom Sveti Lovreč, a četvrtkom Pićan i Gračišće.

Navedeni su razgledi idealan spoj aktivnosti i znanja jer ćete šetajući saznati brojne zanimljivosti i tajne tih gradića. Svoje mjesto možete rezervirati slanjem poruke na adresu elektroničke pošte.

Filmski užitak

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, Turistička zajednica središnje Istre ovoga tjedna organizira tri filmske projekcije na otvorenom te dvije filmske projekcije Drive In kina.

Kino na otvorenom održava se na tri različite lokacije. Već jučer bilo je u u Gračišću, danas, u utorak 9. kolovoza u Tinjanu te u srijedu 10. kolovoza u Pazinu. Drive In kino će biti organizirano na dvije lokacije – u petak 12. kolovoza u Pazinu, gdje će se na platou hotela Lovac prikazivati film Bohemian Rhapsody te u subotu 13. kolovoza 2022. u Tinjanu, gdje će se na velikom nogometnom igralištu prikazivati film A Star is Born / Zvijezda je rođena.

U udobnosti svoga automobila moći ćete pratiti filmsko-glazbene poslastice na velikom ekranu, a cijeli je program besplatan, potrebno se je samo prijavi slanjem poruke na adresu elektroničke pošte.

Koncertni program i Vinske priče

Muzika za vaše uši održava se u Gračišću u subotu 13. kolovoza jer na pozornicu dolazi Goran Tomić trio, koji će sve okupljene zabavljati flamenko crticama. Navedeni je koncert uvertira u novu manifestaciju Općine Gračišće pod nazivom Vinske priče Gračišća. Općina Gračišće, u suradnji s Turističkom zajednicom središnje Istre, odlučila je iznenaditi sve zaljubljenike u dobro vino i nakon dvije godine pauze od poznate Smotre vina organizirati ovu ljetnu manifestaciju.

U finim istarskim vinima i autohtonim proizvodima moći ćete uživati u subotu 13. i u nedjelju 14. kolovoza od 19 pa sve do 2 sata. Osim već spomenutog Goran Tomić tria, ovaj će festival obogatiti i nastup Techno Vikinga, etno skupine Veja i DJ-a Nikole z Kukurini. Zabilježite ove datume u vaše kalendare, a sve ostale vijesti, informacije o projektima i događanja na području Turističke zajednice središnje Istre možete pronaći na mrežnoj stranici TZSI, Facebooku, Instagramu, LinkedInu i Twitteru.

Izvor fotografija: Turistička zajednica središnje Istre

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.