Free Poreč Riviera Bike Tours – upoznajte porečku rivijeru na biciklu

Besplatne biciklističke ture su projekt kojeg Turistička zajednica grada Poreča provodi već četvrtu godinu zaredom, a od ove godine projekt se širi na cijeli klaster Poreč Riviera. Cilj ovog projekta je valorizacija Poreštine kao bike friendly destinacije te pozicioniranje klastera kao vodeće destinacije u Istri za obiteljski outdoor odmor.

Besplatne ture provodit će se od ponedjeljka do petka u razdoblju od 22. kolovoza do 30. rujna 2022., a vodit će ih stručni vodiči na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

U ponudi će biti pet besplatnih vođenih MTB tura s polaskom iz Poreča, Funtane, Tar-Vabrige, Kaštelira ili Vižinade. Biciklisti će moći birati između laganih i srednje zahtjevnih ruta dužine od 20 do 45 kilometara i od 115 do 450 metara akumuliranog uspona.

Napomene o besplatnim MTB turama

Besplatne ture ne uključuju pića, hranu ili ulaznice, a uz nadoplatu moguć je najam bicikala, kaciga i ostale biciklističke opreme. Organizatori ističu kako je kaciga obavezna uz napomenu kako ture nisu preporučljive za djecu mlađu od 14 godina. Potrebno je znati voziti bicikl i imati osnovnu kondiciju za prijeći između 20 i oko 50 kilometara dnevno, a u slučaju potrebe osigurano je interventno vozilo. Vodič ima pravo izmijeniti rutu ovisno o vremenskim uvjetima i kondiciji gosta.

Rezervacija na ture je besplatna ali obavezna i to najkasnije 12 sati prije polaska. Sve najave i upiti šalju se na email adresu.

Detaljan program svih tura kao i karakteristike staza mogu se pronaći na internet stranicama turističkih zajednica Poreča, Tara-Vabrige, Funtane, Kaštelir-Labinci i Vižinade.

Poreč bike tours

Radi što bolje promocije projekta, tiskani su informativni letci na engleskom, njemačkom, talijanskom i slovenskom jeziku te plakati.

Izvor fotografija: Turistička zajednica Grada Poreča

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.