Doživite jesen na Rivijeri Crikvenica

Bilo da ste u potrazi za šetnjom, planinarenjem, rekreacijom u prirodi ili kušanjem domaćih specijaliteta, Rivijera Crikvenica vas u jesen sigurno neće razočarati. Blaga i povoljna mediteranska klima i mikroklima, mješavina čistog morskog i planinskog zraka, toplina sunca, ljekovite kapljice morske soli, aromatično bilje – samo su neke od pogodnosti koje će osnažiti vaše tijelo i duh. Razdoblje povoljnih klimatskih prilika za aktivnosti na otvorenom ovdje traje gotovo tijekom cijele godine.

Rivijera je smještena na moru, a opet dovoljno blizu planina. Tako u istome danu možete šetati po plaži, jedriti ili ploviti, a potom za svega pola sata doći do šumskog mira i kušati zdrave specijalitete od ljekovitih biljaka. Rivijere Crikvenica, Novi Vinodolski i Vinodol zajedno imaju više od 300 kilometara raznovrsnih pješačkih i planinarskih te isto toliko biciklističkih staza.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Crikvenica je idealna za zdravlje i opuštanje svih generacija te pravi raj za sportaše i rekreativce. Epiteti rivijera zdravlja i grad maratona samo potvrđuju ono što su mnogi prepoznali pred više od stotinu godina. 

Gastro doživljaj na Rivijeri Crikvenica u jesen

Kako bi vaš jesenski posjet ili boravak u Crikvenici upotpunili gastro doživljajem za pamćenje, ugostitelji su pripremili posebne jelovnike. Meniji od tri slijeda temeljeni su na tradicionalnoj crikveničkoj kuhinji, a uz dominaciju jesenskih namirnica. Ove menije, po promotivnoj cijeni od 100 kuna nude odabrani restorani i konobe u Crikvenici, Dramlju i Selcu.

Tako možete kušati jela poput rižota od bakalara, punjenih lignji na brodet s palentom, crikveničkih rupica s blitvom, crikveničkih palačinki, krem juhe od kestena i krumpira, frita sa suhim smokvama, prežganice s baškoton, crikveničkog štrudla i drugo.

Posjetite Crikvenicu ove jeseni, otkrijte skrivene dragulje ovoga područja, šetnice i planinarske staze, prostore za sportaše i rekreativce. Obavezno kušajte posebnu gastronomsku ponudu koja traje od 11. studenog do 21. prosinca, odnosno do početka zime. Uživajte uz jesen na Rivijeri Crikvenica, destinaciji koja je gostima podjednako zanimljiva u svako godišnje doba.

Naslovna fotografija: TZ grada Crikvenice

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.