Prva polovica kolovoza najuspješnija za Rivijeru Crikvenica

Nakon turističke sezone na hrvatskoj obali, pa i šire, koju je obilježila koronakriza, početak rujna vrijeme je za zbrajanje rezultata. O uspješnom kolovozu za otok Lošinj, s obzirom na najave i očekivanja, već smo pisali, a sada je s rezultatima izašla i Turistička zajednica grada Crikvenice.

U standardno najjačem mjesecu kolovozu Rivijera Crikvenica ostvarila je 75.044 dolazaka, što je 67% od lanjskih brojki te 547.943 noćenja, odnosno 70% prometa iz kolovoza 2019. godine. Najbrojniji posjetitelji bili su oni iz Hrvatske, a slijede gosti iz Njemačke, Slovenije, Poljske i Mađarske. Objekti u domaćinstvu ostvarili su 71% od lanjskih rezultata, a hoteli 74%.

Iz TZG Crikvenica posebno ističu prvih 15 dana kolovoza, jer je u usporedbi s prošlom godinom ostvareno 83% dolazaka te 78% noćenja. Zanimljivo je da su Nijemci u tom razdoblju ostvarili za 1% bolji rezultat nego u istom razdoblju prošle godine. Nažalost, nakon tog perioda zbog nepovoljne epidemiološke situacije krenulo je zatvaranje granica te je i turistički promet počeo padati.

Ako gledamo prvih osam mjeseci ove godine rezultati su očekivano slabiji. Ostvareno je 167.007 dolazaka te 1.159.506 noćenja, što predstavlja 53% dolazaka i 60% noćenja u odnosu na prošlu godinu. Ako se prisjetimo najava prije početka sezone postignuti turistički rezultati bolji su od očekivanih, a njima su zasigurno pridonijele brojne akcije iznajmljivača i hotela, kao i promotivne aktivnosti tijekom proljeća, te događanja u ljetnom razdoblju.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.