Varaždinci subotom prijepodne uživaju uz glazbu na balkonima grada

Nakon kraćeg prekida zbog pandemije koronavirusa, Turistička zajednica grada Varaždina nastavlja s projektom Glazba na balkonima grada, s ciljem stvaranja ugodne subotnje atmosfere u središtu grada.

Subotnja prijepodneva u povijesnoj jezgri grada ponovno su tako ispunjena glazbom s balkona. Nakon prošlogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, varaždinski glazbenici subotnju kavicu ponovno čine šarmantnijom na tri gradska trga, i to u sklopu projekta Glazba na balkonima, koji Turistička zajednica grada Varaždina provodi sedmu godinu.

Do 3. srpnja na balkonima palače Sermage i Županijske palače mladi će glazbenici nastupiti od 10,30 do 11,45 sati. Glazbenu kulisu s balkona Gradske vijećnice zamijenit će glazba s novog inovativnog elementa turističke ponude – glazbene kamperice, u vremenu od 10,30 do 11,30 sati na Korzu.

Prva glazbena kamperica u Hrvatskoj

Varaždinska promotivna ponuda bogatija je za još jednu atrakciju. Spajajući varaždinsku glazbenu tradiciju i svoju kreativnost, inovator Siniša Vugrek osmislio je jedinstvenu kampericu opremljenu kao glazbenu kutiju na kotačima.

U njezinoj se unutrašnjosti nalazi velika lepeza opreme za reprodukciju i stvaranje glazbe, dovoljne za održavanje manjih koncerata na otvorenome. Kamperica je, tako, opremljena digitalnim pianom, miks i DJ pultom te prilično jakim zvučnicima, a pritom je autonomna zahvaljujući jakim baterijama koje omogućavaju čak četverosatne koncerte bez punjenja.

Kamperica će se koristiti za obogaćivanje glazbenih sadržaja u samome gradu, ali i kao privlačni resurs za turističku promociju na raznim sajmovima, manifestacijama i događanjima.

Na kraju recimo kako se programom Glazba na balkonima grada želi obogatiti turistička ponuda destinacije, te stvoriti ugodna atmosfera uz subotnji ritual ispijanja kave.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.