Glazbenici ponovno zasvirali s lošinjskih balkona

I ove godine u Malom Lošinju održan je ”Festival lošinjskih balkona”. Radi se o zanimljivoj i atraktivnoj manifestaciji čiji se program odvija upravo na lošinjskim balkonima, koji su u prošlosti bili centar događanja. Ovim festivalom posjetitelji i mještani vraćaju se u prošlost i otkrivaju značenje balkona u mediteranskom načinu životu.

Na festivalu specifičnom po mjestu održavanja glazbenih izvedbi, u organizaciji Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, tijekom jutarnjih sati 19. i 20. kolovoza duž malološinjske uvale nastupili su lokalni glazbenici poput Magic Guitars MI3, Klik Trio, Tom & Jerry, Duo da Vinci i Nos Tres bendova.

“Jedinstvena je ovo manifestacija, kako na Lošinju, tako i na cijelom Jadranu. Sretni smo da već desetu godinu zaredom naših gosti mogu uživati u nastupima koji se održavaju upravo na lošinjskim balkonima. Gosti s oduševljenjem zastanu kako bi poslušali, ali i snimili izdvedbe na zanimljivim lokacijama. Još prije jedanaest godina ispred crkvice Sv. Antona u Malom Lošinju nastupala je Antonela Malis u pratnji gitarista i upravo je tada “osvanula” ideja o prvoj izvedbi na balkonu. Obzirom da se koncert održao pod nazivom “Canzona Napolitana”, po uzoru na Romea i Juliju i njihov balkon u Veroni, romantiku smo odlučili preseliti i na Lošinj. Gitarist svira ispod balkona “svojoj voljenoj” dok mu ona pjeva s balkona”, objasnio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.