Gran Fondo: Očekuje vas još jedan aktivan vikend u Zlatnoj Slavoniji

Rujan je mjesec u kojem prirodne ljepote Zlatne Slavonije posebno nagrađuju svakog posjetitelja, posebice one koji se odluče uživati u outdoor aktivnostima. Sredina rujna idealno je vrijeme za aktivni odmor u Požeško-slavonskoj županiji u kojoj se tijekom mjeseca održavaju brojna događanja.

Zateći se u to vrijeme u Zlatnoj Slavoniji doživljaj je koji ostaje u sjećanju posjetitelja toliko dugo dok se ne odluči vratiti među njene ravnice i proplanke te ponovno proživjeti srdačno druženje s lokalnim stanovništvom. Kako bi obogatila sadržaj koji nudi svojim gostima te ga učinila što atraktivnijim, Turistička zajednica Zlatni Papuk u suradnji s Brdsko-biciklističkim klubom Požega od ove godine nudi novi način uživanja u neravnom dijelu Slavonije. Prva Gran Fondo utrka bit će vožena kroz općine Kaptol, Velika, Brestovac i Jakšić, a sudionici će moći birati između dvije rute. Utrka veliki Gran Fondo duga je 138, a mali Gran Fondo 88 kilometara.

Cestovno biciklističko natjecanje održat će se 19. rujna s početkom u 11 sati, a ove godine start i cilj bit će u Kaptolu, na Trgu Vilima Korajca. Onoga tko se prijavi očekuje vožnja kroz prekrasan krajolik koji je ponekad ravničarski i malo zahtjevan, a u određenim dijelovima, brdovit i šumovit te iziskuje veliki napor što će ljubiteljima ovog sporta pružiti pravo adrenalinsko iznenađenje nazvano Gran Fondo Zlatni Papuk.

Osim regularnog dijela utrke, na Trgu Vilima Korajca očekuje vas mnoštvo popratnog sadržaja kojim domaćin, lokalna turistička zajednica, nastoji svoje stanovništvo, a svakako i posjetitelje, uputiti na ekološki prihvatljiv način života te odgoj djece u zdravom prirodnom okružju kao što je područje Zlatnog Papuka. Stoga će cijeli dan biti obilježen bicikliranjem.

Oldtimer klub “Velikaši” startat će u Velikoj na Spomen trgu hrvatskih branitelja u 9 sati te će svoje starodobne bicikle provesti sve do Kaptola gdje će ih svi zainteresirani moći razgledati na platou ispred Starog grada.

Nakon starta utrke i ispraćaja natjecatelja, slijedi jutarnje razgibavanje za sve zainteresirane, a potom natjecanja u bicikliranju za najmlađe. Prijavljeni kandidati u dobi od 3 do 4 godine moći će se natjecati na svojim “guralicama” dok će oni nešto stariji odmjeriti snage u svladavanju poligona i to u kategorijama 5 do 6 godina, prvi i drugi, te treći i četvrti razred osnovne škole. Dodjela nagrada najuspješnijim sudionicima Gran Fondo utrke planirana je u 17 sati.

Kakva bi to posjeta Zlatnoj Slavoniji bila bez tamburaša i gastro užitaka? Okupljene će zabavljati Tamburaški sastav Paori, a osim toga, posjetitelji će moći uživati u ponudi lokalnih proizvoda ovog kraja te na svojim nepcima okusiti Zlatni Papuk.

Možete li poželjeti uzbudljiviji korak u jesen? Zlatna Slavonija sa svojim Papukom vas očekuje.

Naslovna fotografija: Josip Lukačević

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.