Gremo za Žminj – simpatične žminjske Viber naljepnice

Ako ne znate šta znači “bušić” sigurno ćete razumjeti što znači “ti si moja ruožica” ili “si za plies”. Ove simpatične poruke na žminjskom govoru pronaći ćete na Viber naljepnicama Žminja. Vesele i šarene naljepnice s različitim svakodnevnim porukama pravo su osvježenje u virtualnom svijetu komunikacija. Turistička zajednica općine Žminj još jednom je pokazala inovativnost i kreativnost u promociji destinacije i kao prva općina u Istri izradila popularne Viber ‘stickere’. Kroz njihov dizajn su na jako zgodan način povezali tradiciju, kulturu, čakavsku baštinu i turističku ponudu. Naljepnice su posebne po žminjskom govoru, koji je zaštićen u kategoriji kulturne nematerijalne baštine Hrvatske.

– Kod izrade stickera prilagodili smo komunikaciju svakodnevnim situacijama, koristeći naravno žminjski govor, te smo u njih uklopili prepoznatljive elemente žminjske turističke ponude kao na primjer tradicijsku nošnju i roženice, Žminjsko kafe, pršut, sir i kobasice, makarune (paštu), crkvu Sv. Mihovila, Kulu, harmonike, biciklizam… Vodili smo računa da stickeri stvaraju pozitivne asocijacije uz destinaciju. Boje koje dominiraju su svježe i opuštajuće, prvenstveno zelena i plava, kao direktna asocijacija na netaknutu prirodu i mir u kojima može uživati svatko tko posjeti Žminj. Ali također i crvena, koja budi čula i apetit, tijek kreativnog procesa opisala je dizajnerica Tina Erman.

VIBER NALJEPNICE NOVI NAČIN PROMOCIJE DESTINACIJE ŽMINJ

Članak se nastavlja ispod oglasa

Pozitive, veselja i šarenih boja u ovim vremenima pandemije nam treba i više nego inače. Osim toga ovaj projekt je, zbog spajanja modernih kanala komunikacije i tradicijskog govora, jedinstven i na novi način promovira destinaciju i njeguje kulturnu nematerijalnu baštinu u Hrvatskoj.

– Htjeli smo na drugačiji, kreativan i simpatičan način, u ova vremena, približiti Žminj našim sugrađanima, gostima i svima koji vole Istru i Žminj. Iako nas sada možda ne mogu posjetiti, na ovaj način možemo biti svi povezani i kroz naljepnice širiti pozitivne poruke na Viberu. Nadam se kako će naljepnice biti prepoznate i pozivam sve da ih slobodno preuzmu s linka. Ovim putem bih se zahvalila cjelokupnom timu koji je sudjelovao u izradi naljepnica, dizajnerici Tini Erman Popović i ostalim članovima, Željku Plavčiću, Mauru Dujmoviću, Tomislavu Ermanu, Nadi Galant te Mirandi Damijanić Roce, koji su pridonijeli ovom projektu, rekla je Lenka Šajina, direktorica Turističke zajednice općine Žminj.

Lansiranje Viber naljepnica je ciljano osmišljeno upravo u ovo blagdansko vrijeme kada su ljudi više usmjereni na online komunikaciju zbog trenutne situacije. Sigurno će razveseliti svakog primatelja i ukoliko želite nekoga pozvati na kavu, iskazati ljubav, čestitati Božić ili Novu godinu napravite to s Viber Žminjskim naljepnicama.

Naljepnice su besplatne, a možete ih jednostavno preuzeti na ovoj POVEZNICI ili putem QR koda.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.