Grižula i čarobni svijet vila u šumi parka Gradac

“Grižula” Marina Držića u režiji Saše Božića i Petre Hrašćanec i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, a u sklopu europskog projekta “Future Epics”, na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama premijerno je izvedena u parku Gradac.

Jedna od amblematskih pozornica Igara, park Gradac, u kojem je prva festivalska produkcija Grižule izvedena već 1951. godine, pretvoren je sinoć u magičnu šumu prepunu vila i zaljubljenih parova koji se traže u začaranom krugu, a ta vječita ljudska potraga za ljubavlju, u ovom novom čitanju Saše Božića i Petre Hrašćanec, protkana je motivima dubrovačke tradicije, plesa i rituala.

Posebnost ove produkcije Grižule je i u tome što osim istaknutih imena hrvatskog glumišta u njemu sudjeluju studenti glume i plesa završnih godina Akademije dramske umjetnosti. Predstava će se izvesti u još četiri termina, 21., 22., 23. i 24. kolovoza, također u 21.30 sati u parku Gradac.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.