Halloween Night Ride – vođena biciklistička tura u Kostreni

Turistička zajednica općine Kostrena u suradnji s vodećim promotorima cikloturizma – Promotiv travel outdoor ove subote, 30. listopada 2021. godine s početkom u 18 sati vodi vas na Halloween Night Ride po mjesečinom obasjanoj Kostreni do “strašnih” rimskih ruševina.

Pridružite se noćnoj rekreativnoj biciklističkoj turi Kostrenom, koja će biti u znaku popularnog Halloween-a. Organizatori vas neće zastrašivati, ali noćna kulisa i sjena mladog mjeseca idealna su pozornica za ples vještica, ovog puta na biciklima.

Nakon starta na parkiralištu u ulici Šetalište kostrenskih pomoraca, preko puta prepoznatljivog kostrenskog simbola – sidra, gdje se u olujnim noćima čuju uzdasi mornara, bar tako kaže legenda, kreće se preko strašne šume Žuknica prema Pavekima. Nastavlja se do Urinja i Svete Barbare nakon čega se počinje uspinjati prema vidikovcu Sopalj uz koji se nalaze i ostaci pretpovijesne istoimene gradine koja čuva mnoge tajne davne prošlosti, a možda i pokojeg rimskog duha?! Nakon predaha započinje se sa spuštanjem prema Kostreni do TZO Kostrena, gdje će vas dočekati okrijepa u obliku kolača i kuhanog vina, kao i prigodna kulisa.

Vožnja će biti prilagođena uvjetima i tehničkim zahtjevima noćne vožnje. Maskirajte se u vještice i vilenjake, ogrnite paukovu mrežu, stavite na glavu kacigu u obliku bundeve ili se jednostavno sportski obucite.

Tura je namijenjena rekreativcima s umjerenom fizičkom kondicijom koji mogu svladati srednje zahtjevni prirodni teren i duljinu do 15 kilometara s ukupnim usponom od oko 300 metara.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.