HeadOnEast prvog dana opravdao očekivanja brojnih hedonista

Dođite na istok Hrvatske, pozivaju organizatori manifestacije HeadOnEast, koja se održava u osječkoj Tvrđi. Već prvoga dana hedonisti su obojali Tvrđu, a Slavonija i Baranja pokazala svu svoju gastronomsku, tradicionalnu i kulturnu raskoš.

Uživalo se u raznolikoj gastronomskoj ponudi, od kulena do rebaraca, od vina do piva – svaki hedonist pronašao je svoj mali kutak.

Vino.Grad je mjesto na kojem posjetitelji i danas od 18 sati mogu uživati u degustacijama brojnih vinara, ali ne i samo njih.

I upravo su u Vino.Gradu i susjednom Beercuzu u kojem su na svoje došli brojni ljubitelji piva, atmosferu sinoć zagrijali DJ Kemalier i Zdenka Kovačiček & Green house blues band.

Na Trgu Vatroslava Lisinskog u Food Bazzaru kušali smo između ostaloga domaće sireve, likere i med, a miris nas je vodio prema Street Foodu. Tamo smo pronašli izvrsnu hranu: vrele langošice, primamljujuće fritule, sočne hamburgere i razne vrste mesnih prerađevina.

Poseban kutak napravljen je za najmlađe, iako je program bio zanimljiv i odraslima. U sklopu programa Zemlja bez granica-Hvatači snova, upriličeni su umjetnički performansi i glazbeni programi, koji se održavaju i danas cijeli dan, ali i sutra.

Ne smijemo zaboraviti spomenuti niti Festival svjetla, koji je zanimljivim svjetlosnim efektima i bojama ‘obojao’ stare građevine osječke Tvrđe, što je dodatno obogatilo ionako već bogat program HeadOnEast-a.

Iako je petak bio sjajan uvod u još jedno izdanje HeadOnEasta, subota nam donosi još više. Jutro je započelo nastavkom bogatog programa u Zemlji bez granica. Tijekom dana na rasporedu su različite predstave, radionice i performansi, a večer će začiniti zvuci koncerta grupe Meritas.

Osim toga, održan je i Sajam antikviteta gdje su se mogle razgledati poviješću obogaćene starine. Sve specijalitete koje jučer zbog prevelikog izbora niste uspjeli isprobati, imate priliku ponovno naći i večeras na Street Foodu.

Opuštanje uz dobro piće i ugodnu glazbu očekuje vas u In da Sofi, te Vino.gradu i Beercuzu, uz neizostavni glazbeni program – Borna Šercar’s Jazziana Croatia. Sigurni smo kako postoji netko vaš tko je htio posjetiti HeadOnEast, ali je bio spriječen, razveselite ih i počastite znakom pažnje iz Food Bazzara.

Informacije o događaju i programu detaljno možete pratiti na visitslavoniabaranja.com.Tu je i Facebook stranica Visit Slavonija Baranja, event HeadOnEast i Instagram profil visit.slavonija.baranja.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.