Na hrvatskom istoku priče pričaju hologrami povijesnih osoba

Ban Josip Šokčević dočekuje posjetitelje Gradskog muzeja Vinkovci, nobelovac Lavoslav Ružička o svom životu priča u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke u Vukovaru, a kralj Nikola Iločki u Kuriji Brnjaković u sklopu Interpretacijskog centra Ilok vrata Hrvatske.

Tri povijesne osobe važne za područje Vukovarsko-srijemske županije, koje su, svatko na svom području, doprinijele prepoznatljivosti ove destinacije na povijesnoj razini, izabrane su za prikaz u obliku holograma.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Posjetitelji će tijekom posjete navedenih ustanova, u kojima su hologrami smješteni, saznati više o njihovu životu kroz iznimno inovativan i pristupačan način prilagođen svim generacijama. Kroz projekciju hologrami sami pričaju o sebi, svojim gradovima i najvećim dostignućima koja su postigli.

Tako iz prve ruke možete doznati više o banu Josipu Šokčeviću, rođenom u Vinkovcima, kojeg su još zvali i Ban kavalir i koji je banovao sedam godina u vrijeme kada se odlučivalo o sudbini hrvatskog kraljevstva. Lavoslav Ružička, između ostaloga, ispričat će vam priču kako je dobio Nobelovu nagradu za kemiju i postao prvi hrvatski dobitnik te nagrade. Hologram kralja Nikole Iločkog uvest će vas u povijesne priče grada Iloka, a doznat ćete i zašto crkvena zvona uvijek zvone u podne.

Projekcije su vrhunske kvalitete, s popratnim sadržajima koji se interaktivno pojavljuju tijekom projekcije. Forma u kojoj likovi izgovaraju tekst je pristupačna svima od vrtićke dobi pa do najstarijih jer na zanimljiv način verbalno i vizualno dočarava stvarna događanja u vrijeme njihova postojanja. Interakcija se postiže i specijalnim efektima dima putujućeg vlaka, magle, paljevine u laboratoriju, vatre prilikom bitke, kao i raznih popratnih zvukova vezanih uz događaje koji se prikazuju holografskom projekcijom.

Posebnost i dodana vrijednost holograma se krije i u tome što na kraju projekcije osoba poziva posjetitelja da se uputi i uživo vidi stvarni prostor gdje su se odvijali događaji. U okolicu holograma posjetitelja će povesti kostimirani vodič u izvornom odjelu bana Josipa Šokčevića, nobelovca Lavoslava Ružičke ili kralja Nikole Iločkog te uživo ispričati još nešto o svom životu.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.