Hrvatska, Dubrovnik i Hvar među najpoželjnijim destinacijama Europe

Hrvatska je zauzela peto mjesto na popisu najpoželjnijih europskih destinacija, objavljeno je na 21. svečanoj ceremoniji dodjele prestižnih Wanderlust Travel nagrada koju organizira britanski magazin za putovanja Wanderlust.

Hrvatska se kao destinacija plasirala bolje od Austrije, Švicarske, Portugala, Njemačke i Škotske, a otok Hvar zauzeo je sedmo mjesto u kategoriji deset najboljih otočkih destinacija u Europskoj uniji.

Povrh toga, hrvatski je Dubrovnik proglašen najpoželjnijim turističkim gradom u EU po pitanju cijena.
Prethodnog je mjeseca Dubrovnik izabran kao jedan od najprijateljskijih gradova u Europi za ovu godinu – na tom je popisu grad zauzeo 12 mjesto po izboru čitatelja magazina Wanderlust. Vodeći svjetski magazin za putovanja okarakterizirao je Dubrovnik jednim od najprijateljskijih u EU zbog njegove arhitekture, povijesti i umjetničke scene.

Britanski su mediji i ranije često isticali kako Dubrovnik predstavlja jedinstveni spoj city break i beach holiday destinacije obogaćene kulturnim i povijesnim sadržajima.

Prema riječima glavnog urednika i direktora Wanderlust magazina, Georgea Kipoura, Hrvatska je zemlja svega, jer putnicima nudi vrlo širok raspon iskustava – od svoje zapanjujuće prirode i prekrasnih otoka, do očaravajućih povijesnih gradova i živahnog noćnog života.

Upravo zbog toga svega, sasvim je prirodno da se Hrvatska našla među top deset odredišta u gotovo svim glavnim kategorijama naše nagrade, a to se odnosi i na Dubrovnik, koji je ponio titulu najpoželjnijeg grada u Europi, rekao je Kipour.

Iz londonskog predstavništva HTZ-a poručili su kako interes za Hrvatsku među Britancima raste iz godine u godinu, te su dodali da se Hrvatska etablirala kao raznolika i uzbudljiva destinacija.

Naslovna fotografija: Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.