“Hrvatska sahara trail” – utrka kroz jedinu pustinju Hrvatske

Nakon prošlogodišnje dobro posjećene utrke, ove će se godine u srcu Podravine, u Gradu Đurđevcu 8. travnja po drugi puta održati trail utrka pod nazivom “Hrvatska sahara trail”.

Duljina staza koju natjecatelji imaju na izbor su 5,7 i 17,2 kilometara, a start i cilj utrke je ispred srednjovjekovne utvrde Stari grad. Radi se o spomeniku kulture i jednoj od najsačuvanijih utvrda gotičko-renesansnih obilježja u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Od utvrde Stari grad kreće se po drvenoj šetnici u park-šumu “Borik”. Stotinjak godina stara borova i bagremova šuma s razgranatom mrežom puteljaka i uređenom trim-stazom nastala je ljudskom aktivnošću pošumljavanja i smirivanja “Krvavih pijeska” početkom 20. stoljeća. Danas je pijesak u Boriku pretežno sastavni dio šumske sastojine koja predstavlja mirnu prirodnu oazu Grada. Prostor obilježava valovitost terena i dine koje čine šumu Borik idealnom za rekreaciju. Podloga i staza su utabani i uređeni šumski putevi i puteljci, a staze su relativno ravne te na pojedinim dijelovima blago valovite.

Staze su označene trakicama, a na svim križanjima će biti postavljene strelice. Start utrke je u 10 sati, a bit će osigurano i elektroničko mjerenje vremena. Ukupno će sudjelovati blizu 450 trkača koji dolaze iz cijele Hrvatske, Austrije, Njemačke i Slovenije.

Hrvatska sahara trail

Organizatorima je velika čast ove godine biti domaćin 2. kolu “Prins” Canicross trail lige 2023. Canicross je sve popularnija sportska disciplina u kojoj sudjeluju ljudi i njihovi psi.

Odaziv na “Hrvatska sahara trail” iznimno je dobar i svi s veseljem očekuju sudionike utrke. Organizatori će se potruditi da se svi skupa odlično provedu na utrci u jedinoj pustinji Hrvatske.

Info, foto: Turistička zajednica grada Đurđevca

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.