Hrvatska u Švedskoj među najtraženijim turističkim destinacijama za 2021.

Prema podacima koje je objavio turoperator TUI Nordic, a koje prenosi i švedski turistički portal Travel News, Hrvatska se u ovom trenutku nalazi među najtraženijim turističkim destinacijama u Švedskoj. Objavljeno je top pet destinacija, a među njima se našla i Hrvatska.

Naime, u Švedskoj je tijekom prošlog tjedna rezervirano dvostruko više putovanja nego tjedan prije, a kada se te brojke usporede s onima od prije mjesec dana, broj rezervacija se utrostručio. Pritom se Hrvatska, uz Kretu, Rodos, Cipar i Antalyu, ističe kao jedan od favorita kada je u pitanju najčešći odabir turističkih destinacija. 

U objavi se također navodi kako je na rezervacije putovanja pozitivno utjecala i vijest o cijepljenju. Adam Györki, voditelj komunikacija u TUI-u, dodaje kako na povećan broj rezervacija, uz samu vijest o cjepivu, pozitivno utječe i velika želja za putovanjima na tržištima kao što su Njemačka ili Velika Britanija, a od sada i na tržištu Švedske. 

VELIKA ŽELJA ZA PUTOVANJIMA KADA TO BUDE MOGUĆE

Interes i želja za putovanjima uslijed pandemije je velika, a nedavno istraživanje Booking.com-a pokazuje kako je 65% svjetskih putnika i 79% putnika iz Hrvatske uzbuđeno zbog mogućnosti koje im donose putovanja kada to bude sigurno nakon ukidanja ograničenja.

Prvi važan korak u planiranju putovanja je, pogotovo danas, istraživanje. Internetske stranice dobro su mjesto za početak jer nude najnovije informacije o ograničenjima putovanja. Sljedeći je korak pronaći inspiraciju. Prema istraživanju više od pola svjetskih putnika (51%) i 56% putnika iz Hrvatske za inspiraciju za odmor koristi internetske tražilice. 36% putnika iz Hrvatske pronalazi inspiraciju u preporukama koje dobiju u razgovoru s prijateljima i obitelji.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.