Hrvatski chef Bernard Korak chef budućnosti prema ocjeni svjetske struke

Izdavačka kuća Phaidon najavila je novu knjigu „Today’s Special: Leading Chefs Choose 100 Emerging Chefs“ u kojoj najbolji svjetski chefovi najavljuje chefove budućnosti za koje tvrde da će sigurno ostaviti traga u narednom razdoblju. Prvi put u knjizi ovog tipa nalazi se ime jednog hrvatskog chefa, Bernarda Koraka. Obitelj Korak uspješno vodi obiteljski restoran i nadaleko poznatu vinariju Korak winery na Plešivici.

Ovo zanimljivo izdanje, koje će svjetlo dana ugledati u ožujku, donosi popis 100 chefova pred kojima je sjajna budućnost prema ocjeni struke. S obzirom kako iza popisa stoje najeminentnija i najcjenjenija imena svijeta vrhunske gatsronomije, podatak kako se među odabranim chefovima na listi našlo domaće ime vrlo ja važan za hrvatski turizam i cijelu hrvatsku gastro scenu. 20 vrhunskih stručnjaka, 10 ženskih i 10 muških autora chefova, odabrali su svatko po pet chefova kojima predviđaju sjajnu budućnost uzimajući u obzir stil kuhanja, restorane koje vode te njihove osobnosti unutar i van kuhinje.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi Jutarnji list Bernard Korak svoje je znanje svojevremeno usavršavao u Hiši Franko Ane Roš, a danas samostalno vodi obiteljski restoran Korak na Plešivici. Zanimljivo je i kako je na sastavljanju njegovog profila sudjelovao i poznati domaći gastro novinar i znalac Hrvoje Petrić.

Svaki od pomno odabranih chefova u ovoj knjizi predstavljen je kroz detaljan profil, recepte i fotografije. Inače izdanje koje možete naručiti na službenim web stranicama, sadržavat će preko 300 recepata.

Vinarija Korak svoja vina proizvodi na pet hektara vinograda smještenih na najboljim položajima u cijelom Plešivičkom vinogorju. Zbog ograničene površine vinogradarskih nasada, orijentirani su na proizvodnju visoko kvalitetnih vina za probirljivo tržište i vinske sladokusce. Njihova gastronomska ponuda je autohtona i originalna, temeljena na sezonskoj hrani proizvedenoj na obiteljskom dobru. Donje fotografije svjedoče o umijeću vrhunskog chefa Bernarada Koraka pred kojim je, složna je struka i posjetitelji Plešivice, zasigurno svijetla budućnost

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.