1. Hvar Climbing Festival dokazao: Najsunčaniji otok je izvrsna penjačka destinacija

spot_img

U prekrasnom okruženju hvarskih litica s jedne i tirkiznog mora s druge strane održan je 1. Hvar Climbing Festival koji je okupio više od 300 posjetitelja iz deset zemalja. Njima su se pridružili i profesionalci i svjetski prvaci u ovom sportu: Mina Markovič, Klemen Bečan i Dani Andrada.

Penjanje se održalo na impresivnim lokacijama na otoku Hvaru: Vela Stiniva, Pokrivenik i Lučišća. Penjači su bili bazirani u Jelsi, gdje je bio i završni party sa sudionicima i dodjela medalja s First Acsent maratona.

Na maratonu je sudjelovalo ukupno 14 timova, a pobjedu su odnijeli Riječani Igor Domain i Luka Bilić. Na maratonu su se penjale razne “težine kamena”, no pobjedu nije nosio najjači nego najuporniji, jer je na kraju količina odlučila.

Penjanje uz more

Prirodne ljepote i stijene otoka Hvara oduševile su zaljubljenike u ovu vrstu sportske aktivnosti. Osim epiteta koje se pridaju jednom od najljepših otoka na svijetu, otoka Hvar je i odlična penjačka destinacija. Na njemu se nalazi 10 lokaliteta za penjanje i gotovo 500 penjačkih smjerova.

Većina penjačkih područja je tik do mora ili s pogledom na more. Zahvaljujući stjenovitim liticama koje rone u more i obilju sunca, otok Hvar je zaista destinacija idealna za penjanje kroz cijelu godinu.

Za sve zaljubljenike u penjanje, ukoliko se odluče istražiti penjalište otok Hvar, Fabijan Belić Roče, vlasnik smještaja, istinski zaljubljenik u penjanje, jedan od organizatora Hvar Climbing Festivala, tijekom cijele godine vodi turiste i penjače na hvarske stijene.

Bila je to sjajna prilika za upoznavanje s drugim entuzijastima i penjačima na nekim od najimpresivnijih stijena u Hrvatskoj. Nevjerojatni pogledi i prekrasna priroda, lokalni proizvodi, predavanja, kupanje pored stijene, večernji party i besplatan prijevoz na penjališta u sklopu festivala, sve je to izvrstan poziv za sljedeće izdanje događanja.

Drugi po redu Hvar Climbing Festival održat će se 30. svibnja 2024. godine. Prema najavama organizatora Festival će trajati četiri dana, s još bogatijim programom.

Foto: Roko Roić, izvor: Turistička zajednica općine Jelsa

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.