Otok Hvar među najboljim otocima u Europi

spot_img

Čitatelji uglednog časopisa Condé Nast Traveler, svojim su glasovima, uvrstili otok Hvar u TOP 5 najboljih europskih otoka u 2020. godini. Izbor je održan po 33. put, a za nagradu po izboru čitatelja glasovalo je više od 715 tisuća glasača.

Otok Hvar ove je godine zauzeo četvrto mjesto, a nedostajalo mu je samo 2.000 glasova do postolja. Ispred njega našla su se tri grčka otoka: Folegandros, Zakintos i Kreta, a i peto mjesto pripalo je grčkom otoku Mikonosu. Podsjetimo, prošle godine Hvar je u istom ovom izboru bio proglašen najboljim otokom Europe.

Hvar – CNT nagrada 2019

Condé Nast Traveler ističe kako je Hvar izvrsna destinacija za posjetu tijekom cijele godine, poglavito zbog toplih ljeta i blagih zima, te ističe poznatu hvarsku statistiku, kako je upravo ovo najsunčaniji otok u Hrvatskoj s više od 2800 sunčanih sati godišnje.

Ovaj ugledni svjetski časopis naglašava i bogato povijesno i kulturno nasljeđe grada Hvara – ističući tvrđavu Fortica, Arsenal i Hvarsko kazalište kao nezaobilazne kulturne spomenike. Također, urednici pišu i o poznatoj žetvi hvarske levande kao i o Festivalu lavande, koji postaje jedan od glavnih atrakcija u ljetnim mjesecima i koji se usprkos COVID-19 pandemiji i ove godine organizirao.

Naslovna fotografija: Jakša Kuzmičić, TZ grada Hvara

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.