Nezaboravan vikend u gradu Hvaru – preporuke domaćina što posjetiti i doživjeti

U gradu Hvaru na istoimenom najsunčanijem jadranskom otoku sve počinje i završava na živahnom glavnom gradskom trgu – Pjaci. Jedna od najljepših gradskih loggia na Jadranu, katedrala sv. Stjepana, zgrada Arsenala u kojoj je i jedno od najstarijih europskih kazališta, mandrač odakle se brojne brodice otiskuju prema Paklenim otocima, smjestili su se na Pjaci.

Odavde možete krenuti na šetnju rivom prema znamenitom franjevačkom samostanu, zatim prema romantičnim uvalama južne strane otoka, ući u uske uličice gradske jezgre ili se pak uputiti prema zidinama srednjovjekovne tvrđave iznad grada koja pruža fantastičan pogleda na Paklene otoke i otok Galešnik. Gdje god krenuli, u svakom ćete kutku osjećati duh bogate prošlosti.

Priroda Hvara jednako je lijepa koliko i plodna. Raznovrsne jednodnevne i višednevne turističke ture po otoku dati će vam uvid u plodne vinograde u kojima se uzgajaju poznate hvarske sorte vina, plavac mali i veliki, bogdanuša i prč.

Cikloturističke rute upoznati će vas sa prekrasnim krajolikom, provesti pored Humca, Malog Grablja, sv. Nikole – najvišeg otočka vrha. S njega se vide moćne litice južne strane, ali i brojne uvale, šume i vinogradi.

Nakon aktivnog razgledavanja grada i otoka, kušajte hvarske otočne specijalitete poput „Hvarske gregade“ ili „Pašticade“. Osim cikloturizma, ljubiteljima aktivnog odmora Hvar je već desetljećima visoko na listi omiljenih destinacija – blagodati mediteranske klime, priroda koja ostavlja bez daha i više od 2700 sati sunca godišnje neodoljiva su kombinacija za moderne pustolove.

Istraživanje brojnih pješačkih staza koje poput sitnih kapilara presijecaju kameno tkivo otoka, poseban je doživljaj u svako doba godine. Sunce, ta energija otočkog života pretočena u svaku poru njegove svakodnevice, more i uvale, gastronomija, priroda i mnogobrojne aktivnosti učiniti će vaš vikend nezaboravnim.

Naslovna fotografija: TZ grada Hvara – Romantičan zalazak sunca s pogledom na Paklene otoke

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.