Hvarske uvale – koja je po vama najbolja za kupanje?

Uz pjesmu cvrčaka, mirise ružmarina i bora, ni na jednom mjestu u Europi sunce ne sja toliko dugo. Taj prirodni hvarski wellness jednakom žestinom čisti, krijepi i puni energijom moderne nomade u potrazi za opuštanjem duše i tijela.

Izaberite između mondenih kupališta, šljunčanih plaža što ih je klesalo more ili divlje ljepote stijena skrivenih pod borovim granama.

Osim u uvalama Paklenih otoka i drugim izletištima, u blizini grada mogu se naći brojne plaže i mjesta za plivanje, a ovih pet čine listu najpoznatijih:

Jagodna

Posebno lijepa uvala Jagodna smještena je između Ivan Dolca i Svete Nedjelje. Šljunčana žala uvale Jagodna, okupana suncem, kristalno čisto more, gusta borova šuma i pjesma cvrčaka najbolji su recept za opuštanje u dugim toplim ljetnim danima.

Palmižana

Jedan od najpoznatijih hvarskih izletišta sa nautičkom marinom. Uvala Vinogradišće na južnoj strani otoka okružena je gustom borovom šumom, te oduševljava mirisima vrijesa i ružmarina, kao i mnogim drugim egzotičnim biljkama.

Zaraće

Podno malog napuštenog sela Zaraće, smještenog pri vrhu kamene hridi, tako da se s mora doima poput gusarskog gnijezda, nalazi se duboka uvala s prostranim šljunčanim žalom. Za ljubitelje podmorja ističemo vrlo slikovite podvodne pejzaže u ovom predjelu Hvara.

Dubovica

Udaljena 8 km istočno od grada Hvara na južnoj obali otoka Hvara smjestila se slikovita uvala Dubovica, izletište s prostranim šljunčanim žalom i zanimljivim podmorjem. Poznata po dugoj ladanjskoj tradiciji nudi odmor daleko od buke grada uz pogled na ladanjsku kuću obitelji Kasandrić iz 18/19. st.

Sv. Nedjelja

Prekrasno naselje i izletište udaljeno oko 12 km istočno od grada Hvara. Nalazi se na južnoj strani obale na otoku Hvaru. U gornjem dijelu mjesta može pronaći vinograde, a obalni dio ima mnogo uvala i divnih plaža.

Foto: Turistička zajednica grada Hvara

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.