Identitet Europe (Europa intimno) – tema ovogodišnjeg festivala Flag Art Zagreb

Od 10. do 20. kolovoza, Zagreb će biti domaćin Festivala umjetničkih zastavica “FlagArt Zagreb”. Radi se o jedinstvenom festivalu zastava malog formata ovakve vrste u Europi. Uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba i Grada Zagreba u užem centru će se izložiti oko 350 umjetničkih zastavica iz dvadesetak zemalja svijeta. Festival umjetničkih zastavica Zagreb se ove godine po prvi put samostalno predstavlja i odvaja od Međunarodnog uličnog festivala Cest is d’Best, prikazujući najveći broj umjetničkih zastavica u 12 godina, koliko se izlažu.

Vrlo vrijedni i originalni umjetnički radovi izrađeni su u najrazličitijim tehnikama i moći će se vidjeti na sljedećim lokacijama: Trgu bana Josipa Jelačića (početak Bakačeve), Zrinjevcu, Europskom trgu i u Ulici Augusta Cesarca. Tema ovogodišnjeg festivala je “Identitet Europe (Europa intimno)”, a svaki autor prikazuje elemente kako vidi Europu danas kroz svoju likovnu interpretaciju. Ovogodišnje nove zastavice će se izložiti na Zrinjevcu između drveća, a pristigle su iz 13 zemalja. Na ostalim lokacijama će biti izložene zastavice između uličnih svjetiljki i stupova s prošlogodišnjim temama i motivima koje su kreirali brojni poznati slikari i umjetnici.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Zagreb će ovim festivalom tako predstaviti atraktivnu izložbu na otvorenom, a namjera je da Festival umjetničkih zastavica Zagreb postane višegodišnji turistički proizvod i najveći Festival umjetničkih zastavica u Europi. Realizatori programa su Kraljevi ulice i njihov kreativni tim na čelu s dr. art. Dijanom Nazor Čorda, dok logo potpisuje Boris Ljubičić.

Foto: Facebook – Međunarodni festival umjetničkih zastavica

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.