Ilirijin kamp Park Soline među pet nagrađenih hrvatskih kampova u izboru njemačkog Wohnmobil Tourguide

Park Soline Ilirije d.d. od strane uglednog njemačkog magazina – turističkog vodiča za mobilne kućice i kampere Wohnmobil Tourguide nagrađen kao jedan od pet najboljih kampova u Hrvatskoj. – Posebno nas raduje što se vijest o ovom značajnom priznanju vremenski poklapa s rekategorizacijom kojom je nakon očevida povjerenstva Ministarstva turizma i sporta potvrđeno da kamp u potpunosti ispunjava uvjete Pravilnikom za vrstu kamp kategorije četiri zvjezdice, čime su gotovo svi objekti Ilirije kategorizirani visokom kategorijom kvalitete smještaja, priopćili su iz Ilirije.

Priznanje od strane Wohnmobil Tourguida ima posebno značenje jer  je na uvodnim stranicama priznatog bedeckera “Najljepše rute kroz Hrvatsku”, vrlo cijenjen u krugovima istaknutih kampista, ne tek u Njemačkoj već na cijelom njemačkom govornom području odnosno i Austriji, Švicarskoj,  ali i dijelovima Italije, Belgije i Nizozemske, tiskanom u 50.000 primjeraka, u potpunosti posvećen Hrvatskoj sa vrlo detaljnim informacijama o izabranim hrvatskim kampovima nastalim po njihovom obilasku.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Uz rekategorizaciju kampa Park Soline na četiri zvjezdice, Ilirija već u pripremi ima projekte podizanja kampa na najvišu razinu kategorije, kamp s pet zvjezdica. To podrazumijeva i najvišu razinu kvalitete i standarda usluge i sadržaja odnosno dodatna ulaganja u smještajne jedinice, infrastrukturu, hortikulturnu uređenost i dodatnih sportsko-rekreacijskih sadržaja te ugostiteljske ponude. Istovremeno Ilirija ulaže u daljnje unaprjeđenje dostignute visoke razine brige o okolišu, hortikulturnom uređenju i oblikovanju prostora, implementaciji načela održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja o čemu svjedoče implementirani međunarodni standardi s područja zaštite okoliša poput Zelenog ključa, Eko kampinga, ISO sustava upravljanja kvalitetom i okolišem.

/// Ražnjevića Dvori A.D. 1307: Pradavno seosko imanje i priča o tisućljetnoj vinskoj tradiciji

Ono što čini kamp Park Soline prepoznatljivim i posebnim je njegovoj položaj u neposrednoj blizini stare gradske jezgre odnosno centra grada, njegova viska razina hortikulturne uređenosti do razine parka što mu omogućuje vlastiti izvor vode na dubini od 60 metara sa važećom Vodopravnom dozvolom što ga čini jedinstvenim kampom u Hrvatskoj. Kamp „Park Soline“ jedinstven je i zbog prolaska gravitacijskog kolektora odvodnje otpadnih voda kojim se otpadne vode šireg područja Biogradske rivijere, transportiraju  na središnji uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

/// ILIRIJA RESORT HOTELS & VILLAS/ Prvosvibanjski praznici

Sve građevine unutar kampa priključuju su gravitacijskom ili tlačnom mrežom na gradski kolektor čime je u kampu riješeno pitanje skupljanja, pročišćavanja i ispuštanja otpadnih voda, a istovremeno značajno se podiže razina zaštite okoliša (voda, tla, mora) i stvaraju temelji odgovornog i održivog turizma. Ovim je kamp postao jedinstvena gospodarsko-turistička i prirodno očuvana cjelina odnosno gospodarski objekt od izuzetnog značaja za razvoj ovog oblika turizma ne samo za grad Biograd na Moru, Zadarsku županiju već i turizam Republike Hrvatske, stoji u priopćenju.

Kamp je otvoren s prvim danom mjeseca travnja u kojem uz sve oznake kvalitete ističemo i oznaku „Safe Stay in Croatia“, kao potvrdu naše predanosti maksimalnoj zaštiti i sigurnosti gostiju i zaposlenika. Dosad primjenjivani visoki standardi higijene i čistoće su unaprijeđeni, te su poduzete potrebne aktivnosti kako bi se dodatno podigle sve mjere i procedure usmjerene u zaštiti zdravlja i sigurnosti zaposlenika i gostiju. Također, u prilog tome ističemo kako je u našem kampu već dogovoren punkt za testiranje gostiju PCR i antigenskim testovima, a sve u svrhu što bolje i sigurnije usluge našim gostima, naglašavaju u Iliriji d.d.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.