Novalja u rujnu: Ispratite ljeto uz hiking, kajakarenje ili bicikliranje

Life on Mars će biti najatraktivnija hiking priča i ovog rujna na mjesečevom otoku. Projekt Pag Outdoor cijeli rujan donosi aktivne vikende u kojima imamo prilike uživati u zadnjim danima ljeta. Rujan na Pagu svakako je primamljiv kada uzmemo u obzir kako sezona kupanja još uvijek traje, a miris mora uz osunčane nevjerojatno krajolike ovog živopisnog otoka mami na polazak put Novalje.

Prvi rujanski vikend rezerviran je upravo za Life on Mars i Via Ferratu. Za ovu stazu posjetitelji će reći kako ostavlja bez riječi, a na nekim dijelovima i bez daha. Zanimljiv surovi pejzaž kojeg je isklesala bura stvorio je krajolik u kojem uživaju zaljubljenici u prirodu. Ubaciti u auto par komada odjeće i krenuti put Novalje želja je svakog tko pogleda ove fotografije.

Save the date

  • 03.09. / 09.00h Life on Mars Hike & Via Ferrata – Parking plaže Ručica, Metajna
  • 10.09. / 14.00h Kajak tura Paškom uvalom – Parking Plaže Ručica, Metajna
  • 14.09. / 16.00h Biciklistička tura Novaljskim poljem 
  • 16.09.- 18.09. Olea Team Time Ride, Hotel Olea
  • 17.09. / 09.00h Life on Mars Hiking Trail –  parking Plaže Ručica, Metajna
  • 24.09. / 16.00h Life on Mars Hiking Trail – parking Plaže Ručica, Metajna

Prijave putem linka, a za sve informacije tu je i WhatsApp +385 99 245 8492.

Vidimo se na startu na plaži Ručica u Metajani 03. rujna od 9 sati. Simbolična kotizacija osigurava svima stručno vodstvo i odgovarajući opremu za potpuni doživljaj života na Marsu.

Drugi vikend rujna rezerviran je za kajak ture Paškom uvalom

Bijeg od stvarnosti i hvatanje zadnje prilike za uživanje u suncu uz more koje je u rujnu toplo poput ulja i miriše na odmor… Zvuči kao dobar plan spakirati kofere i otkriti najljepše vizure otoka Paga uz kajak ture podno magičnog kanjona Metajne. I drugi vikend rujna Novalja je vaše morsko odredište iz snova! Kajak ture startaju 10. rujna u 14.00 sati.

Nakon uživanja u prirodi odmor za dušu i tijelo bit će nadaleko poznati paški sir uz pašku janjetinu, okrijepa uz pršut i maslinovo ulje te neizostavne kapljice vrhunskih vina. Novalja je destinacija vrhunske gastronomije u kojoj će svatko naći nešto za zebe od odlične ponude street fooda, do vrhunskih restorana s Michelinovom zvjezdicom.

Druga polovica rujna bike i hiking rute

Druga polovica rujna donosi biciklističke rute Novaljskim poljem. 14. rujna od 16 sati za sve ljubitelje bicikliranja prava poslastica bit će tura poljem koje skriva tajne bogatog života otoka koji ovdje ne izgleda nimalo surovo. Zelenilo, vinogradi, maslinici i sasvim drugačiji Pag skriva  Novaljsko polje koje je najbolje upoznati upravo na dva kotača. Iako se ljeto bliži svom kraju Pag Summer Outdoor avantura u Novalji vraća nam taj osjećaj slobode godišnjih odmora makar samo na vikend. Uz vodstvo licenciranog vodiča upoznajte puteve Novaljskog polja, priču o težacima i ljubavi prema surovom otočnom kraju!

16. rujna za ljubitelje bicikliranja tu je i Olea Team Time Ride. Skupite društvo i prijavite svoj tim na prvu ekipnu vožnju po otoku Pagu. Ne propustite ovaj događaj koje je nevjerojatna prilika MTB biciklističkog vikenda u poznatom vrhunskom Hotelu Olea, mjestu istinskog užitka.

Ako ste propustili prvi rujanski vikend za najljepšu trail stazu Life on Mars još nije kasno. Vođene ture čekaju vas 17. i 24. rujna i ovu priliku ne smijete propustiti.  „Save the date“ i svakako na vrijeme rezervirajte svoje mjesto. Hiking oprema u ruksak i već ste tamo…. Uživate u prizorima koje već mjesecima gledate i želite ih napokon uživo doživjeti. Ugasite sve ekrane i rujanske vikende priuštite sebi uživanje u zadnjim danima ljeta.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.