Isprobajte lošinjske specijalitete i proslavite “Apoksiomenov rođendan”

I ove godine, u organizaciji Turističke zajednice Grada Malog Lošinja i Grada Malog Lošinja, 14 lošinjskih restorana, vinari i učenici Srednje škole Ambroza Haračića na malološinjskom trgu 28. travnja predstavit će lošinjske specijalitete. Tako službeno započinje ovogodišnja 14. Fešta lošinjske kuhinje s naglaskom na lokalne proizvode i začine.

Dva jelovnika (riblji i mesni) s tri slijeda i čašom vina ugostiteljski objekti će od 28. travnja do 31. svibnja nuditi po atraktivnim cijenama. Specijaliteti će zasigurno zaintrigirati brojne gastronome te oduševiti najosjetljivija nepca.

– Fešta lošinjske kuhinje već 14 godina dio je destinacijske ponude. Cilj je posjetiteljima, ali i stanovnicima prezentirati specijalnu gastro priču te im omogućiti gastro doživljaj koji ih vraća u dio lošinjske povijesti. Na ovaj način potičemo i promoviramo lokalnu gastronomiju te obogaćujemo destinacijsku ponudu, ali i stvaramo dodatni motiv dolaska, smatra direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Raznovrsne specijalitete moguće je isprobati u sljedećim restoranima: Restoran Artatore, Gostionica Baracuda, Restoran Bocca Vera, Deveron gastro pub, Restoran Diana, Restoran Eki, Restoran Galeb, Restoran Manora, Konoba Silvana, Restoran Televrin, Restoran Veli žal, Restoran Za kantuni, Lanterna Grill i Silver Bay restoran. Na otvorenju, uz restorane, svoju će ponudu prezentirati Sempervivum rakije i vinari; Valenta, Deklić, Apolitico i Katunar.

Nakon 2019. godine Fešta lošinjske kuhinje ponovno se vraća u lošinjske restorane i na trg, a posvećena je posebnostima otoka Lošinja: bogatoj i raznolikoj lošinjskoj flori, jelima lošinjskih kapetana i Apoksiomenovoj antičkoj kuhinji.

Inače, najpoznatiji stanovnik Lošinja- antički Apoksiomen dan ranije, 27. travnja proslavit će svoj “rođendan” te će tim povodom svim zainteresiranima ulaz u Muzej Apoksiomen biti besplatan. “Apoksiomenov rođendan” dan je kada je antički brončani kip atleta Apoksiomen, visok 192 centimetra, izvađen iz podmorja između otočića Orjule i otoka Lošinja, 27. travnja 1999.

Naslovna fotografija: Ivan Brčić, izvor: Turistička zajednica grada Malog Lošinja

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.