Isprobajte mobilnu aplikaciju Rab Archaeological Traces

Projektom Rab Archaeological (T)races prezentira se arheološka, sakralna i etnografska baština otoka Raba in situ (na izvornim pozicijama), dok su informacije o određenim segmentima te vrijedne baštine dostupne nedaleko lokaliteta ili pak na vidikovcima koji ukazuju na njihov položaj, a označeni su na tiskanoj karti koja se može nabaviti u uredima Turističkih zajednica u Rabu i Loparu.

Oko 30 arheoloških lokaliteta skrivenih u netaknutoj prirodi povezani su trima poučnim pješačkim i biciklističkim stazama ukupne duljine 40 kilometara, a prostiru se na području Kampora, Lopara i Supetarske Drage. Uz pomoć informativno-edukativnih panoa i interaktivne mobilne aplikacije možete slijediti tragove prikrivene u prekrasnim krajolicima i otkriti kulturno blago otoka.

Staza Epario – za rekreativce i obitelji s djecom

Hrturizam pretplata logo.jpeg

Duž obale Lopara nalazi se niz arheoloških lokaliteta, a na stazi dužine 10 kilometara ćete naići na geološke strukture koje oduzimaju dah promatrača. Upravo zbog geološkog značaja i iznimne raznolikosti sjeverozapadni dio Lopara proglašen je značajnim krajobrazom.

Staza Capo Fronte – cjelodnevni izlet

Staza dužine 22,5 kilometara se proteže najšumovitijim predjelom otoka – posebnim rezervatom šumske vegetacije Dundo te šumovitim poluotokom Kalifront. Uz ostatke srednjovjekovnih crkvica, suhozida, vapnenica, rudnika boksita i druge lokalitete, važno je istaknuti kako se područje ističe najočuvanijom šumom hrasta crnike na Sredozemlju.

Staza Frux – remek djelo suhozidnog graditeljstva

Staza dužine 6,5 kilometara povezuje Lopar i Supetarsku Dragu te funkcionira u oba smjera, a namijenjena je pješacima i MTB biciklistima. Prolazeći njome, uz arheološki značajne predjele, naići ćete na suhozide koji ukazuju na intenzivno gospodarsko korištenje ovog iznimno plodnog i vodom bogatog područja u prošlosti.

Isprobajte Rab Archaeological Traces do 18. listopada

Nakon prezentacije projekta Rab Archaeological Traces u lipnju ove godine, intenzivno se radilo na njegovoj nadogradnji, odnosno pripremi interaktivne mobilne aplikacije kao svojevrsnog vodiča po poučnim stazama. Putem virtualnih likova, audio vodiča i videa, ali i kroz brojne zanimljivosti, kvizove i igre, aplikacija omogućava upoznavanje otoka na zabavan i interaktivan način.

Isprobajte aplikaciju Rab Archaeological Traces i pomozite u otklanjanju eventualnih nedostataka. Do 18. listopada možete se prijaviti na sljedećoj POVEZNICI.

Naslovna fotografija: Rab Archaeological Traces

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.