Istria Wine & Walk nadmašio sva očekivanja

Istria Wine & Walk prva je manifestacija tog tipa u Hrvatskoj, koja je premijerno održana 2015. godine. Ovogodišnje, sedmo izdanje okupilo je čak 700 sudionika koji su uživali u čarima sjeverozapada Istre i bogatoj eno-gastronomskoj ponudi.

Brojne domaće i strane posjetitelje dočekala je ponuda 13 vrhunskih istarskih vinara i devet lokalnih ugostitelja i proizvođača na čak osam stajališta. Sudionici su tako uživali u vinima Kozlović, Bassanese, Franković, Celega, Degrassi, Clai, Benčić, Tomaz, Fakin, Cattunar, Coronica, Cuj i Veralda.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Upečatljive gastronomske specijalitete, primjerice tramezzino s kozicama, burattinom i pistacijem, slanu pitu od sira i tikvica, istarski pijat, lovačku juhu i brojne druge, za goste su pripremali Poluotok, Villa Soši, Radošević & Duniš, Circolo, Konoba Fakin, Food & Wine Primizia, Konoba Morgan i Veralda.

Ovogodišnji Istria Wine & Walk, za koji je 700 kotizacija rasprodano u nekoliko dana, još se jednom pokazao posebno popularnim među gostima iz inozemstva i ostalih dijelova Hrvatske koji prepoznaju sjeverozapadnu Istru kao vrhunsku turističku i eno-gastronomsku destinaciju.

Ruta sedmog Istria Wine & Walka započela je na lokalitetu najbolje svjetske malvazije, nagrađene na ovogodišnjoj Vinistri. Radi se o vinu Kozlović Santa Lucia 2018. Na 13 kilometara dugom vinskom pješačkom pohodu šetače su oduševili labirinti vinograda na brojnim poznatim vinorodnim lokalitetima, kao i izložba u Galeriji Tigor u Donjim Baredinama te prekrasni Park prirode Škarline, smješten između Brtonigle i ušća rijeke Mirne. Gosti su imali priliku posjetiti i vinske podrume Cattunar i Veralda. Dan su zaključili na after partyju na Trgu Svetog Servula u Bujama.

Istria Wine & Walk jedna je od mnogih gourmet manifestacija koje tijekom godine organizira klaster Sjeverozapadne Istre. Razvoj i unaprjeđenje ovakvih događanja privlači brojne domaće i strane ljubitelje vrhunske eno-gastronomske ponude u ovaj dio Istarskog poluotoka.

Fotografije: Merlo De Graia

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.