IXS European Downhill Cup Lošinj – atraktivno natjecanje ponovno će okupiti vrhunske vozače iz cijeloga svijeta

I ove će se godine IXS European Downhill Cup Lošinj okupiti hrabre natjecatelje koji će se spuštati stazom dugom 1300 metara, s visinskom razlikom od 245 metara.

Podijeljeni u kategorije, dvjestotinjak natjecatelja iz dvadesetak zemalja sudjelovat će u spustu. Njemačka, Slovenija, Švicarska, Austrija, Norveška, Francuska, Mađarska, Finska, Češka, Italija, Španjolska, Poljska samo su neke od zemalja sudionika.

Riječ je o jednoj od najkamenitijih staza s nepreglednim siparima. Nakon kratke početne dionice slijede ozbiljne praznine, a zatim odlučujuća, izrazito kamenita i djelomično uska dionica koja se proteže do ruba Velog Lošinja.

Prije četiri godine DH je uživao veliko odobravanje među vozačima Svjetskog kupa zbog prekrasne lokacije, fantastičnog vremena i oduševljenih navijača. Ova IXS serija traje šesnaestu godinu i najvažnije je natjecanje nakon Svjetskog kupa kojem je Lošinj bio domaćin 2018. godine. Utrka će biti najviše kategorije Međunarodnog biciklističkog saveza UCI (Class 1), a samim time privući će najbolje natjecatelje iz cijelog svijeta.

Prisjetimo se, u travnju 2018. godine u Velom Lošinju održano je spektakularno svjetsko biciklističko natjecanje “Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup Lošinj” koje je pratilo više od 10 tisuća posjetitelja, a više od 5 milijuna popratilo putem brojnih medijskih platformi.

Ekstremno biciklističko natjecanje ili spust ‘Downhill’ nastalo je iz proljetnih treninga slovenskih biciklista. Prva utrka u MTB spustu održana je na Lošinju u svibnju 2013. godine. Nakon godina ljetovanja na Lošinju te vožnje lošinjskim stazama, ideja je logički nastupila organizatoru – MTB Trbovlje.

Natjecanje IXS European Downhill Cup Lošinj održava se u organizaciji Atletskog kluba Lošinj i Mountain bike kluba Trbovlje. Sponzori utrke su Grad Mali Lošinj, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, Lošinj Hotels & Villas te Turistička zajednica Kvarnera.

Izvor fotografija: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.