Izložba FloraArt – zagrebački Bundek ponovno će postati cvjetna oaza

Na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora, od 19. do 22. svibnja na zagrebačkom Bundeku posjetitelji će moći uživati u najvećem međunarodnom sajmu cvijeća u ovom dijelu Europe. Međunarodna vrtna izložba FloraArt, uz 180 domaćih, okupit će i desetak inozemnih izlagača. Kao i obično, organizatori očekuju i sjajan odaziv posjetitelja. U pripremi je čak 100.000 sadnica, a ulaz je besplatan.

Središnji događaj ovogodišnjeg 56. izdanja FloraArta bit će u četvrtak 19. svibnja. Tada će se održati natjecanje florista, koji će iskazati i svoje vještine aranžiranja u pet različitih kategorija. Dan kasnije, u petak 20. svibnja na rasporedu je Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na vanjskom dijelu Bundeka predstavljat će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina. Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačnim cijenama.

Važan dio izložbe bit će edukativni program kroz brojna predavanja i prezentacije.

S obzirom da je 20. svibnja svjetski dan pčela, Hrvatsko apiterapijsko društvo otkrit će važnost brige o zelenilu i cvijeću za opstanak pčela u gradu, otkrit će koje su istine i zablude o medu, kako prepoznati pravi med, a djeca će moći uživati na radionici crtanja. Ekipa iz Dnevne doze biljaka bavit će se rijetkim i kolekcionarskim vrstama i održati praktičnu prezentaciju o tome kako i kada presaditi pojedinu biljku. Iz Gradske ljekarne Zagreb govorit će o terapijskom potencijalu medicinske konoplje i izradi prirodnih pripravka za kožu, poručuju organizatori izložbe FloraArt.

Posebna gošća 56. Floraarta je Kang Yong-Soon, majstorica korejskog tradicionalnog aranžiranja cvijeća, koja će predstaviti Wagong – korejsko umijeće aranžiranja cvijeća kroz nekoliko radionica.

Fotografije: FloraArt

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.