Izvrsna posjećenost Festivala proljeća, manifestacija se nastavlja u Omišlju

Prvi vikend Festivala proljeća održan je od 29. travnja do 1. svibnja u Njivicama, brojni posjetitelji uživali su u izložbeno – prodajnom sajmu cvijeća, zanimljivim radionicama za odrasle i djecu te koncertima upotpunjenim laser showom i akrobatskim nastupom s vatrom. Za sam kraj, u nedjelju je održana biciklijada – Krk Bike Romantic story.

Kako iz Turističke zajednice općine Omišalj ističu u tom je razdoblju na njihovom području ostvareno gotovo tri puta više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. Uspješan je bio i cijeli mjesec travanj u kojem su rezultati nadmašili i pretpandemijsku 2019. godinu, odnosno zabilježen je porast od 17% u dolascima i 13% u noćenjima turista. Najviše noćenja na području Turističke zajednice općine Omišalj ostvarili su Slovenci, Nijemci, Austrijanci i domaći turisti.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Festival proljeća ovog vikenda, 7. i 8. svibnja “seli” u Omišalj. Tamo vas očekuje bogat program, tokom dva tjedna, ispunjen radionicama, edukativnim šetnjama te kazališnim predstava u Društvenom domu Omišalj.

Naime, u subotu od 16 sati na placi u Omišlju održat će se radionica “Mirisi Zlatnog otoka Krka” i zanimljiva radionica Društva za poljepšavanje Omišlja “Upoznajmo keramiku” tokom koje će svi polaznici naučiti cjelokupni proces koji je potreban za izradu keramičkih predmeta te će i sami imati priliku dekorirati pojedine oblike, a uz samu radionicu uz kratku šetnju naučiti pokoju zanimljivost iz bogate povijesti starog grada Omišlja.

Nastavak subotnjeg programa, također na placi je u 18 sati uz nezaobilazan face painting i radionicu izrade cvijeća od balona te koncert Pachamama Street Connection benda od 19 sati.

U nedjelju, 8. svibnja povodom obilježavanja Svjetskog dana kretanja za zdravlje kojim se promiče važnost tjelesne aktivnosti, u suradnji s Promotiv travel organizirane su dvije tematske ture.

Prva pješačka tura vodi vas kroz Omišalj, čiji duh prošlih vremena i bogata kulturno-povijesna baština živi u svakom kutku. Nakon okupljanja u Spomen parku u 10 sati, na ulazu u starogradsku jezgru, prema parku Dubec pa sve do ostatka utvrde Fortičina, čiji je položaj s pogledom na pristanište i samo naselje stoljećima bio važna strateška točka. Tura se nastavlja dalje do lokaliteta Mirine na kojem se nalaze ostaci ranokršćanske bazilike i rimskog munucipija Fulfinum. Nakon predaha u kompleksu Mirine vraćate se obalnom šetnicom uz uvalu Pesja do Omišlja, gdje vas prije rastanka očekuje zalogaj na terasi ugostiteljskog objekta Villa Eva.

Druga pješačka tura rezervirana za 15. svibnja, nastavlja istraživanjem šumskih krajolika u okolici Njivica, jezerske vegetacije te razvedene morske obale uz miris ciklama i ostalog bilja. Nakon okupljanja kod kipa ribara u 10 sati tura kreće cestom prema glavnoj otočkoj magistrali. Po prelasku ceste zakoračit ćete u osebujno područje Jezera – najvećeg slatkovodnog staništa na otoku. Kroz slikovitu šumsku idilu nastavljate do arheološkog lokaliteta Mohorov i spuštate se do uvale Blatna odakle se uskim puteljcima uz more i pitoresknim uvalama, u dobrom raspoloženju, vraćate do centra Njivica. Zasluženi ručak i odmor čeka vas u restoranu “Mala Rivica”.

Iz Turističke zajednice općine Omišalj napominju kako je broj sudionika ograničen na maksimalno 50 osoba po turi, pa se potrebno prijaviti putem obrasca koji je dostupan na službenoj web stranici TZO Omišalj ili u uredu Turističke zajednice Općine Omišalj, u Njivicama, Ribarska obala 10.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Dio programa održat će se i u Društvenom domu Omišalj. U utorak, 10. svibnja s početkom u 19 sati očekuje vas vesela predstava Generacija XYZ, Teatra CirkusPunkt. Predstava je namijenjena odraslima i djeci starijoj od 10 godina, a radi se o suživotu triju generacija – XYZ. Predstava se bavi 80-ima, 90-ima i 00-ima. Svaka od tih generacija ima svoje specifičnosti – glazbene žanrove, modne trendove, tehnološke inovacije i specifične probleme, no imaju i puno toga zajedničkog.

U četvrtak, 12. svibnja također od 19 sati pogledajte predstavu “More” koja priča priču o pjesnicima i pjesništvu, a dvije srodne duše iz omiškog kraja, dva pjesnika, prijatelja i kuma, barda hrvatske lirike 20. stoljeća Josipa Pupačića i Nikolu Milićevića u predstavi glume Robert Kurbaša i Enes Kišević.

Naslovna fotografija: Radionica Mirisi otoka Krka/ Turistička zajednica općine Omišalj

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.