Izvrsni turistički rezultati Kvarnera u prvih osam mjeseci korona godine

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na Kvarneru su zadovoljni ostvarenim turističkim rezultatima, kako u prvim osam mjeseci, tako i u najuspješnijim srpnju i kolovozu. Naime, od siječnja do kolovoza ostvareno je gotovo 10 milijuna noćenja što je 60% noćenja u usporedbi s istim razdobljem 2019. godine. Mjesec srpanj je bio najuspješniji sa 68% noćenja u odnosu na 2019., dok je u kolovozu ostvareno 4 milijuna noćenja, odnosno 66%.

Iako su rezultati za oko 40% slabiji u odnosu na prošlu godinu u Turističkoj zajednici Kvarnera zadovoljni su postignutim s obzirom na očekivanja i najave prije početka sezone.

Rezultatima treba dodati kako je udio noćenja inozemnih turista u prvih osam mjeseci bio 80%. Prema ukupnom broju noćenja, najbrojniji su i dalje gosti iz Njemačke s ostvarenih 1,2 milijuna noćenja u kolovozu, te 2,6 milijuna noćenja u prvih osam mjeseci 2020. godine, a slijede Slovenci s nešto više od dva milijuna noćenja.

U strukturi smještaja najbolje rezultate ostvaruju kapaciteti u obiteljskom smještaju i kampovima, a zatim u hotelima i nautičkom sektoru.

Sve kvarnerske subregije u kolovozu prešle su broj od 50% ostvarenih noćenja u usporedbi s prošlom 2019. godinom. Najveći broj noćenja ostvaren je na otoku Krku (1,6 milijuna – 70% u usporedbi s prošlom godinom), slijedi ga Crikveničko-vinodolska rivijera (gotovo 800 tisuća noćenja – 68%) te otok Rab (gotovo 550 tisuća noćenja – 70% prošlogodišnjih noćenja). Gorski kotar s ostvarenih 18 tisuća noćenja u kolovozu ove godine dosegnuo je čak 76% prošlogodišnjih noćenja.

Usprkos trenutnoj nepovoljnoj situaciji za hrvatski turistički sektor zbog novih mjera koje su nametnule neke od nama susjednih zemlja, sudeći po posljednjim informacijama ipak postoji šansa da se bar za Kvarner i Istru, koje i dalje imaju stabilnu epidemiološku situaciju, tijekom rujna izmjene pravila u nekim nama najbližim zemljama te na taj način omogući dolazak gostiju i tijekom rujna.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije