Jedni mali Farski otoci oduševili inovativnom virtualnom kampanjom

U prvoj fazi šoka izazvani pandemijom Covid-19, turističke destinacije su krenule s inspirativnim video materijalima na kojima su slali poruke da turisti ostanu doma, a putuju kasnije.

No, sada smo došli u novu fazu – fazu planiranja te skore aktivacije promocije jer se polako tržište budi, ljetna turistička sezona polako kuca na vrata, te bez obzira što su još zatvorene granice, sve države ulaze u fazu popuštanja mjera te se aktivno vode pregovori između država oko otvaranja granica, naravno ukoliko epidemiološki uvjeti to omoguće.

Farski otoci su rasturili i oduševili inovativnom virtualnom turom i konceptom

Kada si “mali” i kada se boriš s velikim ribama / destinacijama koji imaju puno veći budžet, brend i poziciju na tržištu onda moraš biti brz, proaktivan, kreativan i inovativan da bi iskočio iz mase i dobio toliko željni fokus i pažnju.

Upravo su to napravili Farski otoci, koji su smješteni u sjevernom Atlantiku, na pola puta između Islanda i Norveške. Država sa svega 50.000 stanovnika, inače danska autonomna pokrajina, nema baš neku startnu poziciju i predispozicije za razvoj turizma, pogotovo uspoređujući je s Hrvatskom ili drugim poznatim turističkim destinacijama u Europi. Ali, zato je tu inovativan i kreativan način promocije.

Tako putnici po prvi put virtualno “daljinski” mogu istražiti jedno od najljepših i netaknutih mjesta na planeti – Farske otoke, kako ističu iz turističkog ureda Farskih otoka.

U ovoj globalnoj krizi, zapitali smo se kako bismo mogli ponovo stvoriti iskustvo na Farskim otocima za one koji su morali otkazati ili odgoditi svoje putovanje na Farske otoke – i za sve ostale koji su ostali u insolaciji širom svijeta, govori Guðrið Højgaard, direktorica TZ Farskih otoka te dodaje: “Došli smo do ideje što ako bismo ljudima u bilo kojem svijetu mogli dopustiti da istražuju otoke kao virtualne turiste kroz oči lokalnog stanovništva? Ili još bolje; što ako virtualni turisti mogu kontrolirati kretanja domaćih u stvarnom vremenu? Par tjedana kasnije naša ideja je postala stvarnost. Stvorili smo novi alat za daljinski turizam, prvi takve vrste. Preko mobitela, tableta ili računala možete istražiti Farske otoke i u to kroz interakaciju u stvarnom vremenu” govori Højgaard.

Pogledajte odličan video o najavi cijele kampanje Remote Tourism

Lokalci su stvorili priču opremljeni video kamerom uživo koja omogućuje ljudima ne samo da gledaju pogled iz neposredne perspektive, već i kontroliraju gdje i kako istražuju pomoću upravljačke tipke za kretanje, hodanje, trčanje ili čak skok. Naravno, tijekom prijenosa domaćini pričaju priču i tako dodatno upoznavanju gledatelje ili virtualne putnike o svojoj destinaciji.

Nadamo se da će posjet našim udaljenim otocima kroz oči i tijelo lokalnog stanovništva donijeti inspiraciju u ovim zahtjevnim vremenima – i, naravno, nadamo se osobno dočekati posjetitelje kad svi budu slobodni ponovo putovati” zaključuje Højgaard.

Napravljeno je više virtualnih tura, a dolje u video pogledajte kako je izgledala jedna od virtualnih tura po Farskim otocima.

Više o cijeloj kampanji pogledajte na remote-tourism.com, a pratiti ju možete i na službenoj FB stranici Visit Faroe Islands

Izvor: HrTurizam.hr

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.