Jesen na pijatu vraća se u središnju Istru

Jesen nam je zakucala na vrata, a stiže i na naše pijate! Na područje središnje Istre vraća se gastronomska manifestacija Jesen na pijatu, u sklopu koje možete uživati u jesenskim okusima, mirisima i bojama na pijatima ugostiteljskih objekata u središnjoj Istri. Ove se godine u Jesen na pijatu uključilo osam ugostiteljskih objekata s područja Turističke zajednice središnje Istre, a u njihovim primamljivim menijima možete uživati od 8. do 30. listopada 2022.

U agroturizmu Stara štala, u Sandaljima kraj Boruta, najavljen je početak gastronomske manifestacije Jesen na pijatu u središnjoj Istri, koja će se treći put održati na području Turističke zajednice središnje Istre. Navedenom su predstavljanju prisustvovali predsjednik Turističke zajednice središnje Istre – Goran Hrvatin, direktorica Turističke zajednice središnje Istre – Sanja Kantaruti, direktor AZZRI d.o.o. – Igor Merlić, predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin – Svetlana Buljan te vlasnica agroturizma Stara štala – Karin Merklin.

Manifestacija Jesen na pijatu u središnjoj Istri odvijat će se od 8. do 30. listopada 2022. u ugostiteljskim objektima na području Turističke zajednice središnje Istre. U navedenom razdoblju, svaki dan u redovnom radnom vremenu, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.

Jesenski menu sastojat će se od predjela, glavnog jela i deserta, a nudit će se po promotivnoj cijeni. U manifestaciju je uključeno osam ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće menije:

  • Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): juha od buče, svinjski but u umaku od gljiva, restani krumpir i sezonska salata, kolač od jabuke | 120 kn
  • In Sylvis wine and restaurant (Sveti Petar u Šumi): domaći rezanci s vrganjima, svinjska vratina na padelu, krambl sa smokvama | 200 kn
  • Konoba-pizzerija Capo (Cerovlje): maneštra, pljukanci u šugu od domaće kobasice i pancete, kolač od jabuke | 155 kn
  • Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): tajadele s bučom i gljivama, bucmasti praščić s gljivama, flambirane jabuke | 130 kn
  • Konoba 2. peron (Cerovlje): pečeni tortin od sira s džemom od jabuka, raviolon s kruškama i domaćom skutom u umaku od lješnjaka i meda, cuka na cuki s cukom | 170 kn
  • Konoba Jelenić (Lušetići, Pazin): juha od vrganji, makaruni u umaku od miješanih gljiva i miješana salata, kolač od jabuka | 150 kn
  • Konoba Marino (Gračišće): juha od buče, pureći medaljoni u umaku od gljiva sa slanim krumpirom i salata iz vrta, kolač sa šljivama | 140 kn
  • Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): aperitiv dobrodošlice, istarski pijat, njoki u crnom šugu od kobasica, pancete i pršuta s lisičarkama ili vrganjima, jesenska torta | 130 kn

Dođite i kušajte ono najbolje što nam priroda ujesen nudi – gljive, buče, jabuke, kruške, šljive, smokve i sve ostale delicije.

Organizatori su TZ središnje Istre, a suorganoizatori i partneri Agencija za ruralni Razvoj Istre (AZRRI) i Udruženje obrtnika Pazin uz financijsku podršku TZ Istarske županije.

Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na POVEZNICI.

Izvor i foto: Turistička zajednica središnje Istre

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.