Jesenska avantura u Varaždinu

Posjet Varaždinu uvijek je odlična ideja, a jesen u gradu odiše posebnom romantikom. Doživite Varaždin kroz čarobna fotogenična mjesta te stvorite uspomenu na provedeni vikend u gradu glazbe.

krinolina ljubavi
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Varaždina

Dio površine varaždinske povijesne jezgre krasi začuđujuće velik broj parkova, perivoja i šetališta. Zelenilo na koje gledaju šarene varaždinske fasade kao stvoreno je za lutanje. Opuštena šetnja zasigurno će vas odvesti do Starog Grada koji uvijek plijeni pažnju svojom bezvremenskom ljepotom i gordošću s kojom stoji okružen prirodom. Doći u Varaždin i ne fotkati se kod dvorca – nemojte propustiti i ovaj kadar.

Jedna od nezaobilaznih foto točaka nalazi se u samoj povijesnoj jezgri, uz Gradsku knjižnicu i čitaonicu Metel Ožegović, a riječ je o Krinolini ljubavi. Zaključajte svoju ljubav lokotom na ovu umjetničku instalaciju kako bi trajala još dugo dugo vremena.

jesen u varaždinu
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Varaždina

Malo dalje, na kraju Uršulinske ulice nalazi se veliki drveni tron, omiljeno mjesto prolaznika za odmor, a mlađih za hvatanje uspomena i selfiranje. Jako je fotogeničan i dodatno naglasi ljepotu svakoga tko se u njemu fotka. Varaždinski Muzej Anđela privlači pažnju turista, a posebno njegovo lijepo dvorište. Zavirite i u dvorište te upoznajte anđele koji će vas mogu fotografirati za uspomenu.

///Izlet u Varaždin: Nekad glavni grad Hrvata kojeg i danas nazivaju Mali Beč

Nakon ugodne šetnje upoznajte varaždinsku gastronomiju. Varaždin se nalazi u središtu područja poznatog po ukusnim i zasitnim jelima s puno mesa, umaka, raskošnih priloga i sezonskih namirnica, a gastronomski užici nisu potpuni bez izvrsnih, uglavnom bijelih vina iz okolice. Varaždinska gastroscena razvija se u smjeru iskonskog hedonizma, bez obzira na to tražite li kutak za romantičnu večeru ili mjesto za nešto “ozbiljniji” gablec.

jesen u varaždinu
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Varaždina

Svoj izlet obogatite posjetom HNK u Varaždinu koje ove godine slavi 150 godina postojanja, a svakako vrijedi pogledati poznatu operetu “Grofica Marica”. Ova priča o ljubavi, patnji, ponosu, predrasudama, lažnim identitetima, komičnim zapletajima, happy endu, čardašu i valceru već je gotovo stotinu godina omiljena na daskama svjetskih pozornica. Varaždinsko kazalište ovo poznato djelo radi u koprodukciji s hrvatskim komornim opernim kazalištem Operom b.b. No riječ je o pravoj varaždinskoj predstavi, jer većina izvođača dolazi upravo iz Varaždina. 

Izvor fotografija: Turistička zajednica Grada Varaždina

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.