Poslušajte kako Playstation 5 zvuči u hrvatskim regijama

Izlazak PlayStation 5 konzole, PlayStation Hrvatska obilježio je na poseban način. Naime, u partnerstvu s glazbenicima iz nekoliko hrvatskih regija snimljen je početni zvuk PlayStation 5 konzole. Radi se o autentičnom načinu izvedbe, koji je karakterističan za pojedinu regiju i tradicionalne instrumente.

Prošlo je 25 godina od dolaska prve Playstation konzole na europsko tržište. Tijekom tih godina zvuk koji se reproducira prilikom pokretanja jedna je od značajki po kojoj se pamti i prepoznaje svaka generacija PlayStation konzole. 

Tako je snimljena glazbena turneja po Hrvatskoj, od Slavonije, Istre, Dalmacije i Zagorja do Petrinje. Početni zvuk PlayStation 5 konzole snimljen je na slavonskoj tamburici, istarskim sopilama, zagorskim bajsom, limenim puhačkim instrumentima te u izvedbi dalmatinske klape. 

S početnim zvukom konzole napravili smo glazbenu turneju po čitavoj Hrvatskoj! Uz slavonski zvuk tamburice, dalmatinsku izvedbu klape, zagorsku verziju na bajsu, zvukove Istre na sopilama i dašak Petrinje na limenim puhačkim instrumentima, početni zvuk PlayStation 5 konzole dobio je novi život na tradicionalnim hrvatskim instrumentima, ističu iz PlayStation Hrvatska te dodaju kako su na snimanju sudjelovali tamburaški sastav Rubato, KUD Zlatela Kršan, Marko Horvat, Klapa Sebenico i Gradska limena glazba Petrinja.

Video spotove s prepoznatljivim lokacijama Rovinja i Petrinje, autentičnog slavonskog sela u blizini Slavonskog Broda te tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku i dvorca Veliki Tabor možete vidjeti u nastavku.

Izvor: HrTurizam.hr, Facebook Playstation Hrvatska
Naslovna fotografija: Screenshot YouTube video Playstation Hrvatska

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.