Kamičak Etno Festival i ove će godine okupiti etno glazbenike iz regije

Nakon lanjske, prisilne covid-pauze, zadnji vikend, 27. i 28. kolovoza donosi treće izdanje Kamičak Etno Festivala u Sinju. U dvije festivalske večeri, na čarobnoj tvrđavi Kamičak u samom srcu viteškog Sinja, gostovat će ponajbolji etno glazbenici iz regije, a osim u sjajnom zvuku, posjetitelji će tijekom dana uživati u dodatnom programu – glazbenim radionicama i sajmu na kojem će svoje proizvode predstaviti lokalni OPG-ovi, te izložbi i pratećem programu sponzora festivala.

Prva večer festivala u znaku je inozemnih gostiju koji će u Sinj donijeti dašak Bugarske i Poljske. Festival otvara bugarski sastav 34’O Trio (Three Four All Trio) koji u svojim nastupima eksperimentiraju s različitim glazbenim stilovima, kombinirajući zvuk tradicionalne kubanske i balkanske glazbe i suvremene glazbene interpretacije. Članovi sastava, vrhunski profesionalni glazbenici u okviru festivala održat će i dvije zanimljive glazbene radionice. Treću radionicu vodit će Dunja Bahtijarević, najljepši vokal domaće etno scene.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Nakon trija iz Bugarske, na najljepšu prirodnu pozornicu Kamička, izići će posebni gosti iz Poljske – Orkiestra św. Mikolaja, koji u Sinj dolaze iz dalekog Lublina, a u okviru programa kulture razmjene MOST – Bridge for Balkan Music.

Drugu večer festivala otvaraju sjajni i perspektivni KurtaUtca, kvartet Mađara iz Vojvodine, koji će publiku osvojiti sjajnim interpretacijama lokalne glazbene baštine, osvježene suvremenim zvukom. Festival ne može proći bez zvuka irske tradicionalne glazbe koja će natjerati na ples i najtvrdoglavije posjetitelje, a za taj će se dio ove godine pobrinuti splitski Henry and the Engineers. Za kraj, atmosferu će do kraja užariti genijalna ekipa Veje, koja će u srce viteškog grada donijeti dašak istarske glazbene baštine i prepoznatljivo zaraznu energiju.

Ovogodišnje izdanje Kamičak Etno Festivala realizirano je u okviru projekta MOST – Bridge for Balkan Music. Uz Kamičak Etno Festival, iz Hrvatske u programu sudjeluje još jedino festival Vrelo zvuka iz Zagreba, a preostali sudionici su festivali iz Srbije, Makedonije, Rumunjske i Kosova.

U okviru Kamičak Etno Festivala bit će predstavljena tematska izložba fotografija koja će posjetitelje uvući u čaroban biljni i životinjski svijet jedne od najljepših hrvatskih planina, a na štandovima će posjetitelji moći kupiti i kušati neke od najpoznatijih domaćih proizvoda.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.