Karlovačke jesenske slastice u znaku kestena

spot_img

Karlovačko područje bogato je šumom stoga ne čudi da je jedna od čestih i omiljenih lokalnih namirnica namirnica – kesten. U kestenima uživamo ponajviše u listopadu i studenom kada karlovački ugostitelji pripremaju slasna jela i slastice s ovom omiljenom namirnicom te kada zamamni miris pečenih kestena kod lokalnog kestenjara ispuni zrak naših ulica.

Turistička zajednica grada Karlovca u sklopu IQM projekta već drugu godinu za redom kontinuirano provodi promociju gastronomske ponude. Ponudu slastica i jela od kestena u studenom prati tijekom čitavog mjeseca i promotivna kampanja na društvenim mrežama.

Tijekom godine provedene su promotivne kampanje za slastice i jela s jagodama, jela s ribom, jela s pivom kao namirnicom, te u je u listopadu provedena uspješna kampanja za jela s gljivama. Cilj je ove kontinuirane aktivnosti u suradnji s ugostiteljima pozicionirati Karlovac kao kvalitetnu cjelogodišnju gastronomsku destinaciju.

I ove jeseni brojni karlovački restorani i slastičarnice potrudili su se i osmislili bogatu ponudu koju svi ljubitelji kestena jednostavno ne smiju propustiti. Bogata gozba tako vas čeka u brojnim ugostiteljskim objektima.

U slatkoj će se ponudi naći jela poput juhe i njoka od kestena te slastice cheesecake, kolač, torte i rolade s kestenima, ali i brojne prigodne slastice u čaši. Ova ponuda će trajati do kraja studenog tako da iskoristite lijepe jesenske dane za šetnju Karlovcem, uživanje u predivnim bojama drveća te isprobavanje savršenih slastica.

Ukoliko ste od onih koji vole pripremati vlastite slastice inspiraciju za pripremu slastica s kestenima te odlične savjete o ovoj namirnici donosi vam Hrvoje Stojanov na blogu Visit Karlovac u receptima Jesenska torta s kestenima i domaći vodenjaci s kesten filom. U slast!

Naslovna fotografija: Demjan Rožman – Izvan fokusa/ Turistička zajednica grada Karlovca

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.