Koncert 90 mladih glazbenih talenata u najstarijem europskom naselju

Najpoznatiji i najpopularniji jezik svijeta je glazba, a Vinkovci su proteklog vikenda uživali u jedinstvenom koncertu koji je kao dio 5. projekta ViVu stigao u grad zahvaljujući Glazbenoj školi Josipa Runjanina.

Objedinjeni u ovom projektu, preko 90 mladih glazbenika vinkovačke, vukovarske i virovitičke glazbene škole publici je priredilo nezaboravno glazbeno iskustvo.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Projekt VIVU obuhvaća organizaciju sudjelovanja orkestara triju glazbenih škola koji su vrijedno pripremali zajednički program kroz cijelu školsku godinu, a svrha mu je drugačiji pristup radu. odnosno rad izvan škole kroz zabavu.

Lijepa, topla večer u pješačkoj zoni u središtu grada bila je ispunjena prekrasnim zvucima čarobnih skladbi – kultnih pjesama Michaela Jacksona, Abbe ili pak legendarnog Freddia Mercuryja i grupe Queen. Repertoar hitova sedamdesetih i osamdesetih mladi su glazbenici odsvirali na harmonikama, puhačkim i gudačkim glazbalima, utkavši u interpretaciju svu svoju ljubav prema glazbi.

Jedinstven je ovo projekt u Hrvatskoj i u njega je uloženo puno priprema, napora i truda, a njegovu je atraktivnost prepoznala i vinkovačka publika koja je s pozornošću pratila program i svaku izvedbu nagradila toplim pljeskom. Glazbene suradnje poput ove najljepši su način promocije destinacije, ali i popularizacije glazbenih škola i njihova rada.

U realizaciju projekta se ispočetka krenulo skromno, no svake si godine ovaj mješoviti orkestar zada veći i ambiciozniji cilj, te uvijek iznova oduševi repertoarom i izvedbom.
U Vinkovcima naglašavaju kako je ovaj koncert bio tek uvod u sve ono što slijedi tijekom manifestacije Ljeto u Vinkovcima. A u utorak, 21. lipnja na Svjetski dan glazbe, repertoar koji je predstavljen vinkovačkoj publici seli se u Viroviticu, čiju publiku program zasigurno neće ostaviti ravnodušnom.

Foto: Grad Vinkovci

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.