Koncert na Zrinjevcu obilježit će prvi dan jeseni u Zagrebu

Trećim ciklusom projekta Zagrebačka glazbena doba, Turistička zajednica grada Zagreba simbolično će obilježiti prvi dan jeseni, 23. rujna, koncertom Zagrebačkih solista. Tako će, Zagrebački solisti izvesti ukupno sedam skladbi posvećenih jeseni s početkom u 17 sati, u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, a skladba koja će otvoriti koncert bit će “Jesen” Antonia Vivaldija.

Uz navedeno, izvest će se i druga tematski odabrana djela domaćih i stranih glazbenika i skladatelja, a to su: Wolfgang Amadeus Mozart, Scott Joplin, Ljuboslav Kuntarić, Eduard Gloz te Astor Piazzolla. Predviđeno trajanje koncerta je oko pola sata.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Projekt Zagrebačka glazbena doba zamišljen je kao uvertira u svako godišnje doba, a premijerno je predstavljen na prvi dan proljeća, 21. ožujka. Svaki od koncerata iz spomenutog ciklusa prenosi se uživo preko online kanala Turističke zajednice grada Zagreba.

Prvi dan jeseni, obilježit će i projekt 9 dekada/ 9 arkada u sklopu umjetničke platforme Artupunkutra. Radi se o projektu BOIR studija koji predstavlja preobrazbu glavne zagrebačke tržnice u posljednjih devet desetljeća.

Unutar devet arkada, kroz jedinstvenu svjetlosnu instalaciju prikazat će se arhivski materijali i snimke koje omogućuju gledatelju da doživi prolazak vremena i svjedoči promjenama koje su se događale tijekom godina na živopisnom Dolcu – jednom od glavnih izvora života grada. Instalacija će se prikazivati od 23. do 25. rujna, od 20 do 23 sata.

Podsjećamo, umjetnička platforma Artupunktura novi je projekt Turističke zajednice grada Zagreba i partnera koji objedinjuje razna umjetnička događanja u Zagrebu, revitalizirajući grad i njegovu vitalnu energiju zajedničkim umjetničkim djelovanjem te traje do kraja rujna.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.