Kostimirana interpretacija baštine u Dalmaciji

U sklopu projekta Dalmacija storytelling destinacija održava se edukacija pod nazivom Kostimirana interpretacija baštine. Edukacija za cilj ima oživljavanje baštinskih likova s područja Splitsko-dalmatinske županije te kreiranja kreativne 365 turističke ponude unutar muzeja i značajnih baštinskih lokaliteta.

Jedinstvena storytelling platforma

Projekt Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije turistima, ali i domaćem stanovništvu, omogućit će doživljaje putem nezaboravnih, autentičnih, hrvatskih i emotivnih priča kroz jedinstvenu županijsku storytelling platformu. U sklopu nje će se prezentirati i vođenja kostimiranih interpretatora baštine na području cijele županije od strane polaznika ove edukacije. Ovim projektom želi se očuvati i prezentirati dalmatinska kulturna baština i doprinijeti cjelogodišnjem turizmu Splitsko-dalmatinske županije.

Oživljavanje baštinskih likova u muzejima i baštinskim institucijama na razini županije jedinstven je projekt u Hrvatskoj ali i Europi. Organizaciju edukacije Splitsko-dalmatinska županija je realizirala u suradnji s udrugom Interpretirajmo Hrvatsku. Udruga se zalaže za poticanje izvrsnosti i učinkovitosti u interpretaciji hrvatske prirodne i kulturne baštine, kao i osvještavanje o njenoj važnosti za razvoj lokalnih zajednica. Cilj edukacije je prenijeti znanja i vještine prezentacije i interpretacije baštine koristeći storytelling metodu sukladno Interpret Europe certifikatu.

U edukaciji Kostimirana interpretacija baštine sudjeluje 14 baštinskih institucija

Radi se mahom o muzejima s područja Splitsko-dalmatinske županije. Sudionici edukacije su stručno muzejsko osoblje i muzejski suradnici – licencirani turistički vodiči koji će postati kostimirani interpretatori u prvom licu za: Muzej grada Kaštela, Muzej Poljica, Muzej grada Trogira, Muzej triljskog kraja, Muzej grada Splita, Muzeji Ivana Meštrovića, Arheološki muzej Splita, Hrvatski pomorski muzej  Split, Prirodoslovni muzej i zoološki vrt, Muzej hrvatskih arheoloških spomenika, Javnu ustanovu Starogradsko polje, Klišku tvrđavu, Ritam igre i Turističku zajednicu Sinja. Edukaciju vode predavači Mark Wallis iz Ujedinjenog Kraljevstva i Valya Stergioti iz Grčke, vodeći kadrovi za kostimiranu interpretaciju baštine na području Europe.

Naslovna fotografija: Splitsko-dalmatinska županija

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.