Kostrena otvorila turističku i sportsko-rekreativnu sezonu

Nakon razdoblja hladnijeg vremena, Turistička zajednica općine Kostrena otvorila je sezonu sportsko rekreativnih, ali i kulturno umjetničkih događanja u destinaciji. Kao uvod u sezonu, po prvi puta, vježbao je tim vodećeg hrvatskog sportsko -edukativnog projekta Aktivna Hrvatska s Renatom Sopek. Kostrenjani su izvrsno odradili trening uz kineziologe Ivu Lončar, Karlu Kaurić i Karla Kligla. Stečena znanja će usvojiti u svoje svakodnevne navike.

Već sljedećeg vikenda planirano je održavanje vođene bike ture – Claustra s okusom soli. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže u obilasku arheološkog lokaliteta Solin ponad Kostrene i saznaju više o razdoblju vladavine Rimljana. Svi sudionici po završetku vođene ture moći će se upoznati s domaćim OPG proizvođačima, te kušati voćni namaz i liker od drenjule, mladi kozji sir kao i med iz ekološkog uzgoja s područja Kostrene.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. lipnja održat će se 27. Eko akcija. Organizator je u Klub podvodnih aktivnosti Kostrena, a radi se o akciji čišćenja mora od raznog otpada prije početka sezone. TZO Kostrena i Udruga 60 +/- organizirati će Ex tempore u jutarnjim satima te će slikaricama amaterkama s riječkog područja osigurati 12 slikarskih platna koje će one tijekom dana oslikati na temu primorskih motiva, a koje će biti donirane na aukcijskoj prodaji slika u sklopu međunarodne manifestacije “Fiumanka”. Centar kulture Kostrena ekološkoj akciji će donirati kugle s efektivnim mikroorganizmima koje čiste i obnavljaju morsko dno, a biti će bačene duž kostrenske obale te na taj način pomoći očuvati dobru kakvoću mora kojom se Kostrena ponosi.

Podizanje međunarodno prepoznatljive oznake Plave zastave u uvali Svežanj postala je tradicija uoči početka glavne turističke sezone, te kao takva za Kostrenu ima posebno značenje. Malo gdje se na tako malom prostoru odvija suživot industrije i turizma, koja ujedinjuje nastojanja za visokim ekološkim standardima i dobrom suradanjom, te pomaže u boljem turističkom pozicioniranju Kostrene.

Svjesni činjenice kako je nulta točka ovogodišnje turističke sezone pitanje epidemiološke situacije, iznajmljivači na području Turističke zajednice općine Kostrena uspješno su se u skladu sa epidemiološkim standardima pripremili te su postali nosioci “Safe Stay” oznake čime se jasno šalje poruka kako se poštuju sve mjere, te da je gost ovdje siguran.

Posjet novoj destinaciji ili ponovni povratak u omiljenu destinaciju, važni su trenutci koje većina želi zabilježiti, te čuvati kao uspomenu. Iz tog razloga, Turistička zajednica je i za ovaj trenutak obilježavanja početka nove turističke sezone, ukrasila prigodni kutak za fotografiranje u uvali Žurkovo koji će svim posjetiteljima Kostrene boravak učiniti još ljepšim i zanimljivijim.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.